Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Νάπολι – Κρεμονέζε 2-2 (4-5 στα πέναλτι): Τεράστια έκπληξη στο Κύπελλο Ιταλίας

Νάπολι – Κρεμονέζε 2-2 (4-5 στα πέναλτι): Τεράστια έκπληξη στο Κύπελλο Ιταλίας
Reuters

Απέκλεισε την πρωτοπόρο της Serie A.Η Κρεμονέζε αποδείχθηκε πολύ… σκληρή για να πεθάνει μέσα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», οδήγησε το ματς με την Νάπολι στην παράταση και στα πέναλτι (2-2), εκεί όπου στάθηκε πιο εύστοχη από τους γηπεδούχους και πήρε το «εισιτήριο» για τους “8” του Κυπέλλου Ιταλίας.

Έσκασε «βόμβα» στο Κύπελλο Ιταλίας, με την ουραγό της Serie A, Κρεμονέζε, να αποκλείει την Νάπολι -που πηγαίνει… τρένο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος- στην διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί στην Serie A να τις χωρίζουν 40 βαθμοί (!), αλλά η Κρεμονέζε κοίταξε… κατάματα την Νάπολι, κατάφερε να φέρει 2-2 σε κανονική διάρκεια και παράταση και να πάρει το «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου Ιταλίας, στα πέναλτι (5-4).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να… παγώσουν το «Ντιέγκο Μαραντόνα» στο 18’ με τον Μίκελ να κάνει το 0-1. Το προβάδισμα της Κρεμονέζε κράτησε μόλις ένα τέταρτο. Η Νάπολι κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά να φέρει… τούμπα το ματς, με τους Ζεσούς (33’) και Σιμεόνε (36’) και κάνουν το 2-1.

Στην μοναδική ουσιαστικά τελική στο δεύτερο ημίχρονο, η Κρεμονέζε «ξέρανε» την Νάπολι, αφού στο 88’ έκανε το 2-2με τον Αφένα-Τζαν στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Η βροχή που έπεφτε στην αναμέτρηση είχε πλέον γίνει καταρρακτώδης, αλλά αυτό δεν εμπόδιζε τους παίκτες του Σπαλέτι να φτάνουν μέχρι την αντίπαλη περιοχή, αλλά να αστοχούν. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 100′ ο Λεονάρντο Σερνικόκα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από την Μαρία Φεριέρι Καπούτο (πρώτη φορά στην ιστορία όλοι οι διαιτητές ενός αγώνα ομάδων της Serie A ήταν γυναίκες).

Τελικά, το ματς έφτασε στα πέναλτι, με τον Λομπότκα να αστοχεί στην 4η εκτέλεση των «παρτενοπέι» και τους φιλοξενούμενους να έχουν το απόλυτο και να παίρνουν την πρόκριση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις