Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα φανέλα για την εθνική μπάσκετ – Υψηλοί στόχοι… χωρίς προπονητή!

ΦΩΤΟ basket.gr/
ΦΩΤΟ basket.gr/

Η ΕΟΚ -παρέα με τους Antetokounbros, Μπουρούση και Παπανικολάου- παρουσίασε τις νέες φανέλες των εθνικών ομάδων, με τους παίκτες να έχουν… υψηλές βλέψεις και την ομάδα να ψάχνει ακόμα να βρει προπονητή.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με την FF Group και την GSA, παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις των Εθνικών ομάδων

Την εθνική Ανδρών εκπροσώπησαν οι Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έφτασαν στο χώρο της παρουσίασης με ελικόπτερο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε συνεργασία με τις εταιρίες FF και GSA: “Είναι μια καλή μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα για το μπάσκετ. Είναι ευχάριστο για μένα προσωπικά από τη θέση του προέδρου της ΕΟΚ να παρουσιάζω μια νέα συνεργασία με τις εταιρείες FF και GSA που είναι ελληνικές και τιμούν τη χώρα και εκτός συνόρων. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε και έκλεισε μέσα σε λίγες μέρες. Συναντηθήκαμε τη στιγμή που και οι δύο πλευρές επιζητούσαμε κάτι διαφορετικό. Είμαι σίγουρος πως η συνεργασία θα εξελιχθεί και θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Με τη Eurobank συνεργαζόμαστε 17 χρόνια και αυτή η σχέση άντεξε στο χρόνο, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Ευχαριστώ τους συμβαλλόμενους σε αυτή τη συμφωνία και θεωρώ βέβαιο πως θα έχουμε κι άλλες τέτοιες συναντήσεις και μετά από καλές αγωνιστικές μέρες”.

“Μια ομάδα ξεκινάει από τους παίκτες και παίκτες έχουμε”, ήταν η απάντηση του κ. Βασιλακόπουλου, για το θέμα του προπονητή που παραμένει σε εκκρεμότητα. Απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του έκανε την ερώτηση, ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε: “Αν είστε διαθέσιμος να το συζητήσουμε”.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Μπουρούσης τόνισε πως η “γαλανόλευκη” έχει στόχο να φτάσει στην κορυφή: «Είναι μεγάλη μας τιμή που είμαστε εδώ να αντιπροσωπεύσουμε μια εταιρεία αμιγώς ελληνική. Μπορώ να πω ότι από τη δική μας πλευρά θέλουμε να φτάσουμε ψηλά, στην κορυφή. Θα είμαστε εκεί, δυνατοί, με τη νέα γενιά, για να καταφέρει η ομάδα να πάει ψηλά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

Ο Έλληνας σέντερ απάντησε με.. χιούμορ και σε ερώτηση αν προτιμά τα ταξιδεύει με πούλμαν ή ελικόπτερο: “Εδώ είναι Εθνική, εκεί ήταν η ομάδα μου. Όπως δήλωσα, πέρασα πολύ ωραία στο πούλμαν. Δεν είχα ξαναπετάξει με ελικόπτερο”.

Όσον αφορά το θέα του προπονητή, που…. ακόμα δεν υπάρχει, ο Μπουρούσης απάντησε: “Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Κι ο προπονητής διακοπές θα κάνει τώρα”.

“Ευχαριστούμε για τη βόλτα με το ελικόπτερο και τον πιλότο, που έκανε κάποια κόλπα που δεν μου άρεσαν (γέλια). Είναι σημαντικό να έχεις μια ελληνική εταιρεία πίσω σου. Εμείς στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φέρουμε μια επιτυχία, που ίσως να θυμούνται τα παιδιά και τα εγγόνια σας. Κι εμείς έχουμε μεγαλώσει με επιτυχίες, όπως αυτή του 2005. Μακάρι να μας ευλογήσει ο Θεός να κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο. Σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι όνειρο ζωής για μένα μια επιτυχία με την Εθνική, εκπροσωπείς όλη τη χώρα, ούτε τα κόκκινα, ούτε τα πράσινα, ούτε τίποτα… Αλίμονο αν δεν θέλαμε να παλέψουμε για την καλύτερη δυνατή θέση. Όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε πράξη στο παρκέ” ανέφερε ο Κώστας Παπανικολάου..

Από την μεριά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε πως και αυτός… κοιτάζει ψηλά: “Προσπαθώ να βλέπω κάθε μέρα ξεχωριστά. Ο στόχος της ομάδας είναι να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Δεν με απασχολεί που δεν υπάρχει προπονητής. Έχω άλλα πράγματα που με απασχολούν. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά. Είχαμε κάποιες ατυχίες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά όταν αρχίσει η προετοιμασία θα πρέπει να μπούμε δυνατά, να παίξουμε για την Ελλάδα και να μην έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας άλλα σχέδια. Μακάρι με αυτή τη νέα συνεργασία να φέρουμε επιτυχίες. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί, να υπάρχει στήριξη και από τον κόσμο”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε