Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός 0-1: Πρόκριση με διαφορά κλάσης για τους Πειραιώτες

Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός 0-1: Πρόκριση με διαφορά κλάσης για τους Πειραιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 και στο δεύτερο παιχνίδι με τη Νέφτσι Μπακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και με δύο νίκες προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Παρά τις πολλές απουσίες, οι Πειραιώτες δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά στο Αζερμπαϊτζάν και με ένα γκολ του Μασούρα από φοβερή ασίστ του Βαλμπουενά μόλις στο 15′ “καθάρισαν” το ματς και την πρόκριση.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός περιμένει πλέον τον αντίπαλό του στον τρίτο γύρο των προκριματικών, ο οποίος και θα προκύψει από τον αγώνα ρεβάνς της Λουντογκόρετς με την Μούρα.

Το παιχνίδι

Η Νέφτσι Μπακού μπήκε δυνατά στο ματς και “πίεσε” τον Ολυμπιακό, χάνοντας και μία σημαντική ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα. Ο Μαχμούντοφ έκανε το σουτ από μακριά, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά κι από τον αέρα και ανάγκασε τον Τζολάκη σε μία δύσκολη απόκρουση με διπλή προσπάθεια.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν όμως να “παγώσουν” τους αντιπάλους τους μόλις στο 15′. Ο Σισέ έκλεψε την μπάλα ψηλά και με προσπάθεια εξτρέμ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Μαμάντοφ. Ο τερματοφύλακας των Αζέρων απέκρουσε, αλλά η μπάλα έφθασε στον Βαλμπουενά κι αυτός με “μαγική” μπαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Μασούρα να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους “ερυθρόλευκους” και παρότι η Νέφτσι πήρε την κατοχή στη συνέχεια, η ομάδα του Μαρτίνς δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα και μάλιστα ήταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ο Σουρλής στο 27′ και ο Χασάν στο 32′ όμως δεν μπόρεσαν να “απειλήσουν” ουσιαστικά την εστία του Μαμάντοφ κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να φθάνει πιο κοντά στο γκολ στο 58′. Από κόρνερ που κέρδισε στην κόντρα επίθεση, η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Χασάν έβαλε την προβολή εξ επαφής, αλλά ο τερματοφύλακας των Αζέρων έκανε μεγάλη επέμβαση με υπερένταση και “έσωσε” την ομάδα του από ένα δεύτερο τέρμα.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και σε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Στο 77′ και μετά από κόρνερ, ο Μασούρας έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα από δεξιά, με την μπάλα να φθάνει στον Χασάν μπροστά από το σημείο του πέναλτι, αλλά το πλασέ του σταμάτησε σε αντίπαλο.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ματς, μέχρι ένα επικίνδυνο σουτ του Μουραντμπαϊλί στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους και τον Ολυμπιακό να παίρνει πανηγυρική πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με δύο νίκες επί της Νέφτσι Μπακού.

Οι Πειραιώτες περιμένουν πια να μάθουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση, ώστε να κάνουν ένα ακόμη βήμα για να βρεθούν για μία ακόμη χρονιά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις στο Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός

Νέφτσι Μπακού: Μεμέντοφ, Μπουλούντοφ (31′ Αμπάσοφ, 82′ Μουραντμπαϊλί), Εμπότζ, Στάνκοβιτς, Μπασκ, Καν, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (82′ Νατσάφοφ), Λαβάλ (82′ Αλιζαντά), Μέσα Κόλι (65′ Ζουλφουγκαρλί)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ο. Μπα, Σισέ, Βαλμπουενά (76′ Ρατζέλοβιτς), Σουρλής (82′ Βρουσάι), Κούντε, Μασούρας, Χασάν (86′ Ελ Αραμπί)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις