Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νεϊμάρ: Πλάνταξε στο κλάμα! Νίκη της Βραζιλίας στα πέναλτι στον τελικό με τη Γερμανία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Βραζιλία κατέκτησε στα πέναλτι το χρυσό μετάλλιο στο ανδρικό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο στο κατάμεστο “Μαρακανά”.  Ο Νεϊμάρ πέτυχε το πέμπτο πέναλτι, αυτό που χάρισε τη νίκη στη Βραζιλία και ξέσπασε σε κλάματα…

Η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Γερμανία (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1) και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της «χρυσή» Ολυμπιονίκης. Η Βραζιλία είχε «ανοίξει» το σκορ με το φάουλ του Νεϊμάρ στο 26΄, ενώ η Γερμανία ισοφάρισε με τον Μάιερ στο 59΄.


Νωρίτερα, η Νιγηρία νίκησε 3-2 την -έκπληξη του τουρνουά- Ονδούρα στον «μικρό τελικό» και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Τα πέναλτι:

Γκίντερ 0-1

Ρενάτο Αουγκούστο 1-1

Νιαμπρί 1-2

Μαρκίνιος 2-2

Μπραντ 2-3

Ραφίνια 3-3

Σίλε 3-4

Λουάν 4-4

Πέτερσεν Απέκρουσε ο Γουέβερτον

Νεϊμάρ 5-4

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ροτζέριο Μικάλε): Γουέβερτον, Ζέκα, Ροντρίγκο Κάιο, Μαρκίνιος, Ρενάτο Αουγκούστο, Ντάγκλας Σάντος, Λουάν, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα (70΄ Φελίπε Άντερσον), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (95′ Ραφίνια), Γουάλας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χορστ Χρούμπες): Χορν, Τόλγιαν, Κλόστερμαν, Γκίντερ, Σίλε, Σβεν Μπέντερ, Μάιερ, Λαρς Μπέντερ (67′ λ. τρ. Πρέμελ), Ζέλκε (76′ Πέτερσεν), Μπραντ, Νιαμπρί.

 

 

 

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε