Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Νεϊμάρ: Βαρύ πρόστιμο στον Βραζιλιάνο, για «περιβαλλοντικές παραβιάσεις» στη βίλα του στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Νεϊμάρ: Βαρύ πρόστιμο στον Βραζιλιάνο, για «περιβαλλοντικές παραβιάσεις» στη βίλα του στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Reuters

Ο Νεϊμάρ κάνει εργασίες στη βίλα του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά οι Αρχές τις διέκοψαν και ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν κινδυνεύει με υψηλό πρόστιμο. Οι παρατυπίες που παρατηρήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών Αρχών, οι σημαντικές εργασίες σε ένα από τα ακίνητα του Νεϊμάρ στο Ρίο ντε Τζανέιρο διεκόπησαν για «περιβαλλοντικές παραβιάσεις», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόστιμο άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Το έργο πραγματοποιήθηκε «χωρίς περιβαλλοντική άδεια» στην ιδιοκτησία του Βραζιλιάνου άσου της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Βραζιλίας, στο πολυτελές ακίνητο Aero Rural, στην Μανγκαρατίμπα, όπως δήλωσε το δημαρχείο της πόλης, που βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα από το Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

Οι αρχές, που ειδοποιήθηκαν μετά από καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακάλυψαν «διάφορα περιβαλλοντικά αδικήματα», συμπεριλαμβανομένης της εκτροπής ενός υδάτινου ρεύματος, της μη εξουσιοδοτημένης άντλησης νερού από ένα ποτάμι και της εξόρυξης νερού για τροφοδοσία τεχνητής λίμνης.

Ανακάλυψαν επίσης μη εξουσιοδοτημένες εκσκαφές και μετατοπίσεις χώματος, λίθων και βράχων, καθώς και χρήση άμμου παραλίας χωρίς περιβαλλοντική άδεια, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Το επόμενο βήμα θα είναι η εκτίμηση των παρατυπιών που διαπιστώθηκαν και η επιβολή προστίμου το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη την ζημιά που προκλήθηκε στο περιβάλλον, δεν θα είναι μικρότερο από πέντε εκατομμύρια ρεάλ (σ.σ. περίπου 950.000 ευρώ)», προστίθεται από τους αρμόδιους φορείς.

Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος, βρέθηκε στο σημείο όταν έφθασαν οι αρχές για να πραγματοποιήσουν την «επιθεώρηση». Σε βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το δημαρχείο της Μανγκαρατίμπα, διακρίνεται ο πατήρ Νεϊμάρ, ο οποίος αμφισβητεί τις εντολές των αξιωματούχων.

Ο Νεϊμάρ αγόρασε το ακίνητο το 2016 και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται σε έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, σπα, σάουνα, αίθουσα μασάζ, γυμναστήριο και χώρους εστίασης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις