Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Νιγηρία – Γκάνα: Νεκρός γιατρός του αγώνα μετά την εισβολή οπαδών – Φήμες για δολοφονική επίθεση

Νιγηρία – Γκάνα: Νεκρός γιατρός του αγώνα μετά την εισβολή οπαδών – Φήμες για δολοφονική επίθεση
Reuters

Ο γιατρός αντιντόπινγκ που βρισκόταν στον αγώνα ΝιγηρίαΓκάνα, Τζόζεφ Καμπούνγκο, βρέθηκε νεκρός, μετά την εισβολή οπαδών στο γήπεδο, μετά το τέλος του ματς.

Τραγωδία μετά το φινάλε του Νιγηρία – Γκάνα και το ντου των οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο.

Η Γκάνα πήρε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Νιγηρίας και με αυτό το αποτέλεσμα (ισχύει το εκτός έδρας γκολ για την Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) πανηγύρισε την πρόκριση στο από τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στην Αφρική.

Το αποτέλεσμα αυτό εξόργισε αρκετούς οπαδούς της Νιγηρίας, οι οποίοι εισέβαλαν στο γήπεδο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανδαιμόνιο και εκτεταμένα επεισόδια.

Χρειάστηκε μάλιστα να επέμβει η αστυνομία για να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής, από τους εξαγριωμένους οπαδούς των “σούπερ αετών”.

Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν, οπαδοί φέρονται να επιτέθηκαν στους παίκτες της Νιγηρίας, σε αυτούς της Γκάνας αλλά και σε κάποιους υπαλλήλους του γτηπέδου.

Ο υπεύθυνος του ελέγχου ντόπινγκ στην αναμέτρηση των FIFA και CAF, ο γιατρός Τζόζεφ Καμπούνγκο από τη Ζάμπια, κατέρρευσε και πέθανε μετά από… ύποπτη καρδιακή προσβολή, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του αγώνα στο Reuters, διαψεύδοντας τις αναφορές ότι είχε δεχτεί επίθεση σε μάχη σώμα με σώμα.

Σύμφωνα πάντως με κάποια δημοσιεύματα, ο Τζόζεφ Καμπούνγκο δέχθηκε επίθεση από το μαινόμενο πλήθος κι έτσι έχασε τη ζωή του. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο γιατρός έχασε την ζωή του από υπαιτιότητα οπαδών, τότε η Νιγηρία κινδυνεύει με εξοντωτική ποινή (από αποκλεισμό έδρας για δύο χρόνια, ως αποβολή από την επόμενη διεθνή διοργάνωση).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις