Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νίκος Αλέφαντος: Τα “ξεσπάσματα” απέναντι στην κερκίδα και η κόντρα με τον Μπάγεβιτς (videos)

Νίκος Αλέφαντος: Τα “ξεσπάσματα” απέναντι στην κερκίδα και η κόντρα με τον Μπάγεβιτς (videos)

Ο Νίκος Αλέφαντος, που έφυγε σήμερα (23/6) από την ζωή στα 81 του χρόνια, άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας στο βιογραφικό του μία σειρά από ξεσπάσματα εντός αγωνιστικών χώρων καθώς και την συνεχή κριτική στις προπονητικές ικανότητες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του αείμνηστου, Νίκου Αλέφαντου, ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που τον καθιέρωσε ως “θρυλική” φιγούρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με θητεία σε πάνω από 10 ομάδες στην προπονητική του καριέρα, ο Νίκος Αλέφαντος, πολλές φορές βγήκε εκτός ορίων απέναντι σε διαιτητές, παράγοντες, παίκτες ακόμα και οπαδούς της ίδιας του της ομάδας!

Η ιστορική ατάκα “Παραδίδω ποδόσφαιρο”, τη στιγμή που είχε καβαλήσει τα κάγκελα του γηπέδου της Νίκαιας, απέναντι στους οπαδούς του Ιωνικού, στον πάγκο του οποίου καθόταν αποτελεί από τις πιο “καλτ” στιγμές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φοβερή στιγμή παραμένει φυσικά και η επιστροφή του στα Γιάννενα ως προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, όταν και… αρπάχτηκε με την κερκίδα των γηπεδούχων δεχόμενος χιλιάδες αντικείμενα, αλλά χωρίς να δείχνει να τον νοιάζει αυτό ιδιαίτερα.

Τέλος ο Νίκος Αλέφαντος ήταν από τους πιο αυστηρούς κριτές του -βάση τίτλων τουλάχιστον πιο επιτυχημένου ξένου προπονητή στην Ελλάδα. Ο λόγος γίνεται για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον οποίο είχε περάσει κατά καιρούς γενεές δεκατέσσερις, κατηγορώντας τον ότι μπορεί να δουλέψει μόνο με ομάδες που έχουν μεγάλο μπάτζετ, ότι είναι φοβισμένη η αντιμετώπισή του στα ματς και για ένα σωρό άλλα πράγματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις