Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Νιουκάστλ: Ελπίδα και επιφυλάξεις από τον «θρυλικό» Άλαν Σίρερ για την εξαγορά από τους Άραβες

Νιουκάστλ: Ελπίδα και επιφυλάξεις από τον «θρυλικό» Άλαν Σίρερ για την εξαγορά από τους Άραβες
ΦΩΤΟ Reuters

Ο σπουδαίος Άγγλος επιθετικός, Άλαν Σίρερ, που συνέδεσε την καριέρα του με τη Νιουκάστλ, εξέφρασε τις ελπίδες αλλά και τις ανησυχίες του για τη νέα εποχή στην οποία μπαίνει η ομάδα μετά την εξαγορά της από την κοινοπραξία της σαουδαραβικής PIF με τις PCP Capital Partners και RB Sports & Media. 

Νέα εποχή ξεκινά για την Νιουκάστλ καθώς μετά από 14 χρόνια παρουσίας του Μάικ Άσλεϊ, τις τύχες της αναλαμβάνει πλέον ένα κονσόρτιουμ Σαουδαράβων, το οποίο κατέθεσε το ποσό των 350 εκατομμυρίων λιρών. Ο παλαίμαχος άσος των «ανθρακωρύχων» Άλαν Σίρερ, με άρθρο του στο «Athletic» έσπευσε να αποτυπώσει τις σκέψεις του για την εξέλιξη αυτή, εκφράζοντας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο αγωνιστικά, αλλά και τον προβληματισμό του για την κατεύθυνση που μπορεί να πάρουν τα πράγματα, καθώς όπως είπε «Η ομάδα πρέπει να εκπροσωπεί την πόλη, όχι ένα απολυταρχικό καθεστώς», ενώ αναφέρθηκε και στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία. 

«Έχω αδειάσει, έτσι νιώθω. Κουρασμένος, αλλά ενθουσιασμένος, αισιόδοξος, αλλά και μπερδεμένος. Όλα μαζί, αν και ακούγονται αντικρουόμενα όλα αυτά. Είναι στιγμή να πανηγυρίσουμε το τέλος 14 φρικτών χρόνων και να υποδεχθούμε κάτι καινούργιο. Κάτι που έχει προοπτική να γίνει μεγάλο. Ο Μάικ Άσλεϊ έχει φύγει και τσιμπάω τον εαυτό μου για να αποδεχθώ την πραγματικότητα. Είναι περίεργο να τρέφω συναισθήματα οργής και απογοήτευσης για την ομάδα της πόλη μου. Όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν στην σκιά. Υπήρχαμε σαν ζόμπι. Είναι δύσκολο να περιγράψω τη Νιούκαστλ του Άσλεϊ σ’ αυτούς που δεν την έχουν ζήσει. Ο Άλσεϊ ποτέ δεν κατάλαβε πώς λειτουργεί το κλαμπ και πώς να έχει μία σύνδεση με τους οπαδούς που πληρώνουν εισιτήριο για να δουν την ομάδα» ανέφερε αρχικά ως προς τα συναισθήματά του και συνέχισε αναφορικά με το τι ελπίζει:  «Ξέρετε τι θέλω; Να νιώσω ότι είμαστε στην ίδια σελίδα, ότι κωπηλατούμε προς την ίδια κατεύθυνση. Να μας δώσουν το ποδόσφαιρό μας πίσω. Δεν με ενοχλούν τα πλούτη, απλά θέλω να νιώσω την σύνδεση ξανά. Οι νέοι ιδιοκτήτες να προσπαθήσουν να μας βελτιώσουν και να μας κάνουν καλύτερους».

Παράλληλα στο κείμενο του ο παλαίμαχος άσος της ομάδας έσπευσε να εκφράσει τους προβληματισμούς του γύρω από το όλο ζήτημα: «Ξέρουμε πως υπάρχουν και επιπτώσεις γύρω απ’ την αγορά. Χρωστάμε στον εαυτό μας και στην κοινή γνώμη να ακούσουμε τα ευρήματα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας και να ξέρουμε πού μπαίνουμε. Δεν είναι στον τομέα μου, αλλά μου φαίνεται δεν έπαιξαν ρόλο στην εξαγορά της Νιούκαστλ τα ηθικά ζητήματα. Έπαιξαν κάποιο ρόλο στις συζητήσεις, αλλά όχι στη διαδικασία της λήψης της απόφασης».

Κλείνοντας το κείμενο του, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι Σαουδάραβες εμφανίστηκαν στην Νιούκαστλ και είμαι ενθουσιασμένος απ’ το γεγονός, αλλά έχω και αντικρουόμενα συναισθήματα. Θέλω η ομάδα μου να ανταγωνίζεται, να σημαίνει κάτι, να μην έχει απλά μία κενή ύπαρξη. Έχουμε την ευκαιρία τώρα και χαίρομαι. Θέλω η ομάδα μου να αντιπροσωπεύει την πόλη μου και όχι ένα μακρινό, απολυταρχικό καθεστώς. Φαίνεται πως το δεύτερο ανοίγει τον δρόμο στο πρώτο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις