Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Νο1 στον κόσμο ο Μάρεϊ! “Αποκαθήλωσε” τον Τζόκοβιτς

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για τον Αντι Μάρεϊ, καθώς η διεθνής ομοσπονδία του τένις ανδρών (ATP) ανακοίνωσε την εβδομαδιαία παγκόσμια κατάταξη και ο 29χρονος πρωταθλητής είναι στην κορυφή του κόσμου, μετά την πορεία του στο «Masters» του Παρισιού. Ετσι ο Μάρεϊ γίνεται ο πρώτος Βρετανός τενίστας που ανεβαίνει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Είναι μια θέση που περίμενε πολύ καιρό ο Βρετανός, μια θέση που ονειρευόταν σε όλη του την καριέρα και μια θέση που μέχρι μερικούς μήνες έμοιαζε πολύ μακρινός στόχος, εξαιτίας του φαινομένου του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Μάρεϊ, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο, κατάφερε να «εκθρονίσει» τον Τζόκοβιτς από την κορυφή μετά από 122 διαδοχικές εβδομάδες παραμονής του Σέρβου στην κορυφή και 223 συνολικά στην καριέρα του. Να σημειωθεί πως ο Mάρεϊ υπερασπίζεται ελάχιστους βαθμούς και στο ATP World Tour Finals, επομένως είναι ήδη πολύ κοντά στο να τερματίσει και τη χρονιά στο Νο. 1 του κόσμου.

«Ποτέ δε σκέφτηκα πως θα είμαι στο Νο. 1 του κόσμου. Είναι πολλά χρόνια δουλειάς μαζεμένα. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο, εξαιτίας των παικτών που βρισκόντουσαν εκεί», δήλωσε ο Μάρεϊ, ο οποίος χρειάστηκε να περάσει 72 εβδομάδες στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, όσο ήταν στην κορυφή οι Τζόκοβιτς, Nαδάλ και Φέντερερ, και συμπλήρωσε: «Η χρονιά που είχα για να φτάσω εκεί ήταν απίστευτα δύσκολη. Έπρεπε να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά και είμαι ευτυχισμένος».

Η φετινή χρονιά είναι η χρονιά των αλλαγών, καθώς και στη γυναικεία κατάταξη είχαμε αλλαγή σελίδας. Συγκεκριμένα η Γερμανίδα, Αντζελίκ Κέρμπερ, «εκθρόνισε» στις 12 του περασμένου Σεπτεμβρίου την Σερένα Γουίλιαμς. Η 34χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια ήταν στο Νο. 1 του κόσμου για 186 συνεχείς εβδομάδες και κατάφερε να ισοφαρίσει το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών, αυτό της θρυλικής, Στέφι Γκραφ, αλλά όχι και να το ξεπεράσει.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε