Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Έκλαψε στην αποθεωτική υποδοχή στο Βελιγράδι και τον πήραν αγκαλιά οι παίκτες της εθνικής μπάσκετ της Σερβίας

Νόβακ Τζόκοβιτς: Έκλαψε στην αποθεωτική υποδοχή στο Βελιγράδι και τον πήραν αγκαλιά οι παίκτες της εθνικής μπάσκετ της Σερβίας
ΑΠΕ

Η… Σερβία υποδέχθηκε τον κατακτητή του US Open, Νόβακ Τζόκοβιτς και την δευτεραθλήτρια κόσμου, ομάδα μπάσκετ της χώρας, με τον “Τζόκερ” να “λυγίζει”.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η εθνική μπάσκετ της Σερβίας έφτασαν στο Βελιγράδι, έχοντας στις… αποσκευές τους το τρόπαιο του US Open και τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ 2023, αντίστοιχα.

Οι Σέρβοι επιφύλασσαν μία μεγάλη υποδοχή στους θριαμβευτές τους, με τον “Τζόκερ” να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Μάλιστα, η συγκίνηση του Τζόκοβιτς ήταν τέτοια, που κάποιοι παίκτες της εθνικής μπάσκετ της Σερβίας βρέθηκαν δίπλα του και προσπάθησαν να τον “ηρεμήσουν”.

Λίγα λεπτά μετά ο “GOAT” του τένις βρήκε ξανά την ψυχραιμία του κι αφού τραγούδησε αρκετά τραγούδια έκανε λόγο για μία πρωτόγνωρη κατάσταση: «Αυτό είναι το πιο συναισθηματικό καλωσόρισμα στη ζωή μου.

Το πρώτο ήταν όταν κέρδισα το πρώτο μου Wimbledon, ήμουν εκεί με την ομάδα μου και ήταν ξεχωριστό, γιατί ήταν η πραγματοποίηση του παιδικού μου ονείρου. Αλλά δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο, και πιθανότατα δεν θα ζήσω ποτέ.

Διότι είναι η πρώτη φορά που βρέθηκα στη σκηνή με πρωταθλητές από άλλο άθλημα, ανθρώπους που θαυμάζω απεριόριστα, τους σέβομαι, τους στηρίζω και βρέθηκα… να μοιράζομαι τη σκηνή μαζί τους και τις παγκόσμιες επιτυχίες τους. Είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα.

Και μετά το τραγούδι αφιερωμένο σε μένα, που τραγούδησε η Ένωση Βελιγραδίου… Δεν ξέρω, αυτή μπορεί να είναι η πιο όμορφη στιγμή στη ζωή μου» ανέφερε ο Τζόκοβιτς.

Παίρνοντας μία βαθιά ανάσα, συνέχισε: «Είμαστε ένα έθνος που ποτέ δεν παραδίδεται, ποτέ δεν τα παρατά! Πριν από μερικά χρόνια, άκουσα ότι το Βελιγράδι κατεδαφίστηκε και ξαναχτίστηκε 47 ή 49 φορές.

Μπορείτε να νιώσετε αυτό το πνεύμα, μπορείτε να το νιώσετε σε αυτούς τους νέους που ήρθαν, μπορείτε να νιώσετε την περηφάνια, τη σύνδεση με τους αθλητές και οι αθλητές είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι οι μεγαλύτεροι, πρεσβευτές αυτής της χώρας.

Είναι απίστευτο προνόμιο για εμάς να εκπροσωπούμε τη χώρα μας με το εθνόσημο της Σερβίας στο στήθος. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που επέδειξαν θέληση, στήριξη, αγάπη και πάθος όλα αυτά τα χρόνια. Δόξα τω θεώ!» κατέληξε ο Τζόκοβιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις