Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς – Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ: Η μοναδική νίκη του Βούλγαρου κόντρα στον Σέρβο κορυφαίο τενίστα

Νόβακ Τζόκοβιτς – Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ: Η μοναδική νίκη του Βούλγαρου κόντρα στον Σέρβο κορυφαίο τενίστα
youtube/grab

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει την Κυριακή (05.11 / 16.00 / COSMOTE SPORT 6 HD) κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο.17) τον έβδομο τίτλο του στο Paris Masters, έχοντας την… παράδοση με το μέρος του κόντρα στον Βούλγαρο τενίστα.

Για 9η φορά στο Paris masters και 137η στην καριέρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι έτοιμος να διεκδικήσει έναν τίτλο. Απέναντί του, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο μετά από έξι χρόνια -και ένατο της καριέρας του- ενώ θα παίξει μόλις στον δεύτερο τελικό του σε επίπεδο Masters της ATP (για πρώτη φορά μετά το 2017 και το Σινσινάτι).

Η… αποστολή του 32χρονου Βούλγαρου στο τουρνουά Masters 1000 του Μπερσί, μόνο εύκολη δεν είναι κόντρα στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου (νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη). Στις… πλάτες του έχει ένα πολύ βαρύ head to head, καθώς έχει χάσει 11 από τις 12 αναμετρήσεις του με τον Νόλε!

Η μοναδική νίκη του Ντιμιτρόφ κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς είχε επιτευχθεί πριν από δέκα χρόνια (07.05.2013) στην χωμάτινη επιφάνεια του τουρνουά της Μαδρίτης, με τον Βούλγαρο να επικρατεί με 2-1 σετ -για το δεύτερο γύρο του τουρνουά- μετά από αγώνα που είχε ξεπεράσει τις τρεις ώρες (6-7, 7-6, 3-6). Από τότε, ο Σέρβος μετράει ένα εκπληκτικό 10-0 σερί νικών.

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και στο 2019 στα ημιτελικά του Paris Masters, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να επικρατεί δύσκολα με 2-0 σετ (7-6 (5), 6-4).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις