Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Με το ένα πόδι εκτός Australian Open ο Σέρβος που παραμένει εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο

Νόβακ Τζόκοβιτς: Με το ένα πόδι εκτός Australian Open ο Σέρβος που παραμένει εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο

Η προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να πάρει μέρος στο Australian Open του 2022 πέφτει στο κενό, καθώς η κυβέρνηση της Βικτώριας δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει την αίτησή του για βίζα, ενώ ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον τον καλεί να αποδείξει ότι δεν μπορεί να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους αλλιώς να αποχωρήσει. 

Χαμός επικρατεί με την συμμετοχή του ανεμβολίαστου για τον κορονοϊό Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open και ο Σέρβος παραμένει εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο. Ο Σέρβος Νο. 1 έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (5/1) στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν της Βικτώρια, ωστόσο δεν του έχει επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία. Η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το πρώτο Grand Slam της χρονιάς στο τένις, ήρθε σε επαφή με το αεροδρόμιο λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει την είσοδο στη χώρα.

Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες και όσοι έχουν ιατρική εξαίρεση να μην κάνουν το εμβόλιο θα επιτρέπεται να αγωνιστούν στο Australian Open. Στον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς χορηγήθηκε εξαίρεση από τους διοργανωτές του τουρνουά για να αγωνιστεί στη Μελβούρνη, αλλά πρέπει επίσης να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τοπικής και εθνικής κυβέρνησης στην Αυστραλία.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της βίζας του Νόβακ για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση βίζας, για να συμμετάσχει στο Grand Slam του Australian Open το 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός αθλητισμού, Τζάλα Πούλφορντ.

Μέσα σε όλα ο «Νόλε» φέρεται πως συμπλήρωσε τη λάθος βίζα, με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, να ανταποκρίνεται στις φωνές εντός και εκτός κοινοβουλίου που ισχυρίζονται πως η χώρα περνά το λάθος μήνυμα στους πολίτες της με τέτοιες πρακτικές. 

«Οποιοσδήποτε θέλει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να τηρεί τους νόμους. Ο Τζόκοβιτς πρέπει να αποδείξει ότι είναι ιατρικοί οι λόγοι που δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί και αυτό περιμένουμε να κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάρει την επόμενη πτήση και θα γυρίσει σπίτι του. Δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για τον Τζόκοβιτς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις