Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς – Ντανίλ Μεντβέντεφ 3-0: Εύκολη νίκη στον τελικό του US Open για το 24ο Γκραν Σλαμ

Νόβακ Τζόκοβιτς – Ντανίλ Μεντβέντεφ 3-0: Εύκολη νίκη στον τελικό του US Open για το 24ο Γκραν Σλαμ
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε εύκολα στον τελικό του US Open τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ [6-3, 7-6(5), 6-3] και κατέκτησε το 24ο Γκραν Σλαμ της “μυθικής” του καριέρας.

Μπορεί να χρειάστηκε 3 ώρες και 17 λεπτά, όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν “απειλήθηκε” σε κανένα σημείο του τελικού από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και έφθασε άνετα στον τίτλο του US Open, τον τέταρτο στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ βρήκε τις λύσεις στο επίπονο παιχνίδι του Ρώσου, Νο3 στον κόσμο και δεν του επέτρεψε να ελπίζει στη νίκη. Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο δεύτερο σετ, όπου οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι τέλους το σερβίς τους, με τον Μεντβέντεφ να έχει μπρέικ πόιντ στο 6-5, αλλά να μην το εκμεταλλεύεται. Έχασε μάλιστα το προβάδισμα με μίνι μπρέικ και στο τάι μπρέικ, με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να κάνει το 2-0. Στο τρίτο σετ, ο Σέρβος βρήκε δύο μπρέικ έναντι ενός του Ρώσου και “καθάρισε” το παιχνίδι, φθάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου στο US Open.

Ο Τζόκοβιτς συνεχίζει έτσι να γράφει ιστορία στο παγκόσμιο τένις, αφού έχει ήδη τα περισσότερα Γκραν Σλαμ όλων των εποχών και δείχνει ότι μπορεί να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο για χρόνια, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχασε και δύο major λόγω της άρνησής του να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις