Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς – Νταβίντοβιτς Φοκίνα 1-2: «Πέταξε» τον Σέρβο εκτός Μόντε Κάρλο

Νόβακ Τζόκοβιτς – Νταβίντοβιτς Φοκίνα 1-2: «Πέταξε» τον Σέρβο εκτός Μόντε Κάρλο
ΑΠΕ

Η μεγαλύτερη του νίκη! Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα έκανε ένα μεγάλο ματς κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον απέκλεισε με 2-1 σετ στον δεύτερο γύρο του ATP Masters 1000 Rolex Monte-Carlo, μετά από αγώνα που είχε διάρκεια 2 ώρες και 54 λεπτά.

Έχοντας δώσει μόλις τρία παιχνίδια στους τρεις πρώτους μήνες του 2022 λόγω της απέλασης του από την Αυστραλία και όσων ακολούθησαν -από την απόφαση του να παραμείνει ανεμβολίαστος για τον κορονοϊό- ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήγε στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο, με την ελπίδα να… λάμψει, αλλά ο Αλεχάντρο Νταβίοντοβιτς Φοκίνα του έδωσε ένα “σκληρό μάθημα”.

Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, επικράτησε 2-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς και τον απέκλεισε από το χωμάτινο τουρνουά, στην επιστροφή του Σέρβου στο Tour.

Το Νο 46 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε έτσι τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, αφού αυτή ‘ήταν η πρώτη φορά που επικράτησε απέναντι σε αθλητή του Top-10… και μάλιστα στο Νο 1!

Χωρίς να έχει αγωνιστικό ρυθμό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε το πρώτο σετ με 6-3, ενώ κατάφερε να δώσει… παράταση στην αναμέτρηση, παίρνοντας το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ (7-5). Στο τρίτο σετ ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα κυριάρχησε απόλυτα, ο Σέρβος έδειξε να μένει από δυνάμεις και έτσι ο Ισπανός έφτασε στο 2-1 κατακτώντας το τρίτο σετ με 6-1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις