Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντανιίλ Μεντβέντεφ: «Ελπίζω οι κυρώσεις να είναι κάτι το προσωρινό»

Ντανιίλ Μεντβέντεφ: «Ελπίζω οι κυρώσεις να είναι κάτι το προσωρινό»
Reuters

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ έχει εκφράσει ανοικτά την αντίθεση του με τον πόλεμο που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία, αλλά δεν έκρυψε και την ενόχληση του για μια από τις κυρώσεις που -αναγκαστικά- του έχει επιβληθεί.

Ο χώρος του τένις αποφάσισε να μην αποκλείσει Ρώσους -και Λευκορώσους- αθλητές, μετά την επίθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, αφήνοντας όμως τους τενίστες να αγωνίζονται χωρίς σημαία.

Το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Ντανιίλ Μεντβέντεφ δεν κρύφτηκε και εξέφρασε ανοικτά την αντίθεση του με αυτό το… μέτρο.

«Το καθήκον μας είναι να αναπτύξουμε το τένις στις χώρες από τις οποίες προέρχεται ο καθένας μας από όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να παίζεις τένις κάθε εβδομάδα σε κάθε τουρνουά. Προς το παρόν, ο μόνος τρόπος για να συνεχίσω να το κάνω είναι να παίζω χωρίς σημαία και θα ακολουθήσω αυτόν τον κανόνα» είπε αρχικά ο Ρώσος τενίστας και πρόσθεσε:

«Ωστόσο, ελπίσω ότι το μέτρο αυτό θα είναι προσωρινό. Περιμένω τη στιγμή που θα μπορέσουμε να δούμε και πάλι τη ρωσική σημαία δίπλα στα ονόματά μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις