Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ντοκιμαντέρ Ιμπραΐμοβιτς: Ο Παναθηναϊκός κάνει διαγωνισμό γίνεται ντοκιμαντέρ και ο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς θα προβληθεί σε ειδική προβολή την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Έχει τίτλο «Becoming Zlatan» και είναι ένα σπάνιο πορτραίτο του Σουηδού ποδοσφαιριστή, που μιλάει ανοιχτά για τη ζωή του και τις μεγάλες προκλήσεις της καριέρας του. Η ταινία είναι υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ντοκιμαντέρ 2016.

Μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό, η ταινία ακολουθεί τον νεαρό Ιμπραϊμοβιτς από το ξεκίνημα της πορείας του με την ομάδα Μάλμε το 1999, στα ξεσπάσματα και τις συγκρούσεις που τον σημάδεψαν κατά την παραμονή του στον Άγιαξ, έως και την άνοδό του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, παίζοντας για τη Γιουβέντους το 2005.

Ουσιαστικά το «Becoming Zlatan» είναι μια ταινία ενηλικίωσης γεμάτη ένταση, που καταγράφει το περίπλοκο ταξίδι του νέου, ταλαντούχου παίκτη. Από τους συμπαίκτες του στην Μάλμε, που πιστεύουν ότι είναι εγωιστής και παίζει μόνο για τον εαυτό του, έως τους σκληρούς μάνατζερ στον Άγιαξ, που τον στέλνουν στον πάγκο, και τον πατέρα του, ο οποίος του λέει κυνικά «μέχρι να τα καταφέρεις διεθνώς, είσαι ένα τίποτα», ο νεαρός παίκτης ζει υπό συνεχή πίεση. Όμως παραμένει πιστός στον εαυτό του και βρίσκει την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της καριέρας του και του ποδοσφαίρου. Σήμερα, ο 35χρονος άσος παραμένει ένα αίνιγμα, αλλά στο «Becoming Zlatan» αποκαλύπτει πώς έφτασε ως εδώ και αφήνει να δούμε, έστω για μια στιγμή, ποιος πραγματικά είναι.

Ο διαγωνισμός του Παναθηναϊκού

Με αφορμή αυτή την προβολή, γίνεται κι ένας διαγωνισμός για αγόρια και κορίτσια από 6 έως και 18 ετών, στον οποίο συμμετέχει ο Παναθηναϊκός (#ZlatanStyle – Show off your best goal) σε συνεργασία με τo MOVING DOCS και το CINEDOC. Συγκεκριμένα, τα παιδιά αυτών των ηλικιών, που ζουν στην Ελλάδα, καλούνται να στείλουν βίντεο, το οποίο να απεικονίζει το καλύτερο γκολ σε γήπεδο ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια προπόνησης ή αγώνα. Το βίντεο δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 λεπτό και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων. Θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.movingdocs.org/zlatanstyle_gr

Τα γκολ θα κριθούν από τον Δημήτρη Σαραβάκο, συντονιστή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και τον διευθυντή του κινηματογράφου «ΔΑΝΑΟΣ», Ηλία Γεωργιόπουλο, οι οποίοι και θα επιλέξουν την ενδεκάδα των νικητών. Οι πρώτοι τρεις νικητές θα κερδίσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παίκτες της ομάδας του Παναθηναϊκού και της Ακαδημίας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, ενώ οι επόμενοι οκτώ θα κερδίσουν μπάλες ή μπλούζες της ομάδας.

Ακόμη, οι καλύτερες φάσεις θα προβληθούν στην ειδική εκδήλωση στον κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟΣ», στο πλαίσιο προβολής της ταινίας «Becoming Zlatan», το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 15.30 το μεσημέρι. Εκεί, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την αθέατη πλευρά του ποδοσφαίρου μέσα από μια συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος και στην οποία θα συμμετέχουν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα καθώς και παίκτες της ομάδας του Παναθηναϊκού, που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τις Σχολές Ποδοσφαίρου του συλλόγου.

Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 τα μεσάνυχτα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε