Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ντομινίκ Τιμ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-3: Εντυπωσιακός αγώνας και νίκη στο tie break του πέμπτου σετ ο Έλληνας τενίστας

Ντομινίκ Τιμ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-3: Εντυπωσιακός αγώνας και νίκη στο tie break του πέμπτου σετ ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 3-2 σετ(3-6, 7-6, 6-2, 7-6, 7-6 στα γκέιμ) σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι απέναντι στον εξαιρετικό Ντομινίκ Τιμ, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να προκρίνεται στην επόμενη φάση του Wimbledon.

Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον πιο δύσκολο αντίπαλο που θα μπορούσε να του τύχει, με το παιχνίδι να κρίνεται στο tie break του πέμπτου σετ, με τους δυο αθλητές να είναι πρωταγωνιστές σε μια σπουδαία αναμέτρηση.

Ο αγώνας ο οποίος άρχισε την Τρίτη (04/07) και διακόπηκε λόγω βροχής, συνεχίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (05/07) με τον Τσιτσιπά ο οποίος μπορούσε να πάρει τη νίκη με μεγαλύτερη ευκολία να δείχνει την ποιότητα του και να κερδίζει 3-2 τον Τιμ.

Από τη πλευρά του ο Αυστριακός έδειξε τον λόγο που πριν από μερικά χρόνια θεωρούταν ως ένας από τους καλύτερους τενίστες παγκοσμίως, βάζοντας δύσκολα στον «Στέφ».

Το πρώτο σετ κατέληξε στα χέρια του Τιμ, με τον 29χρονο αθλητή να νικά με 6-3 τον Τσιτσιπά, κάνοντας μπρέικ στο έκτο γκέιμ.

Ωστόσο ο Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή, κατακτώντας το δεύτερο και τρίτο σετ με 7-6 και 6-2 στα γκέιμ αντίστοιχα, έχοντας ορισμένες πολύ καλές στιγμές στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά, ο Τιμ ο οποίος βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να βρει απάντηση και διατηρώντας υποδειγματικά το σερβίς του πήρε με 7-6 γκέιμ το τέταρτο σετ, κάνοντας παράλληλα το 2-2.

Με αυτό τον τρόπο, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο πέμπτο και τελευταίο σετ, εκεί όπου οι δυο αθλητές κατά διαστήματα έπαιξαν τρομερό τένις.

Τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Τιμ κράτησαν με σχετική ευκολία το σερβίς τους, με τον αγώνα να είναι εντυπωσιακός και το κοινό να χαίρετε ιδιαίτερα το παιχνίδι.

Το 6-6 οδήγησε το σετ στο tie-break, εκεί όπου ο Τσιτσιπάς αν και έκανε ορισμένα λάθη, εν τέλει έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμότατα και επικράτησε με 10-8.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πέμπτο σετ να καταλήξει στα χέρια του, με τον Έλληνα αθλητή να παίρνει τη νίκη με 3-2 και συνάμα να προκρίνεται στην επόμενη φάση του Wimbledon.

Το παιχνίδι διήρκησε συνολικά τρεις ώρες και 56 λεπτά, με τον Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει στον δευτερο γύρο της διοργάνωσης τον Άντι Μάρεϊ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις