Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ντοπέ 23 αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

ΦΩΤΟ olympic.org
ΦΩΤΟ olympic.org

Θετικά βγήκαν σε επανέλεγχο τα δείγματα 23 αθλητών -από διαφορετικά σπορ- που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Πριν από λίγες ημέρες η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή ανέφερε πως θα αποκλείσει 31 αθλητές για παραβάσεις ντόπινγκ μετά την εξέταση 454 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου(2008).

Τώρα, έχουμε νέο… χτύπημα στον κλασικό αθλητισμό. Συνολικά 265 δείγματα επελέγησαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για επανεξέταση -η οποία συνεχίζεται- με 23 αθλητές να βρίσκονται πως έκαναν χρήση απαγορευμένης ουσίας.

“Αυτές οι επανεξετάσεις δείχνουν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότγητα μας για να καταπολεμήσουμε το ντόπινγκ” ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. “Θέλουμε να κρατήσουμε τους ντοπαρισμένους αθλητές μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Έχω ήδη ορίσει μια πειθαρχική επιτροπή, η οποία έχει την πλήρη εξουσία να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις για λογαριασμό της ΔΟΕ”, τόνισε.

Οι συγκεκριμένοι αθλητές προέρχονται από έξι χώρες και είχαν συμμετάσχει σε πέντε αγωνίσματα (τα ονοματεπώνυμα και η προέλευσή τους δεν έγιναν γνωστά). Όλοι όσοι βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους κανόνες αντιντόπινγκ αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε