Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν 2-5: Ιστορική πεντάρα στη Βεστφαλία

Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν 2-5: Ιστορική πεντάρα στη Βεστφαλία

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν πραγματοποίησε ονειρική εμφάνιση στη Βεστφαλία και διέσυρε την Ντόρτμουντ με 5-2 στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι και πανηγύρισε μία ιστορική νίκη, καθώς ποτέ ξανά δεν είχε πέντε γκολ στην έδρα της Ντόρτμουντ.

Οι “ασπιρίνες” έκαναν, παράλληλα, τεράστιο βήμα για την έξοδο τους στο Champions League της νέας περιόδου, ενώ υποχρέωσαν την Ντόρτμουντ μόλις στη δεύτερη εντός έδρας ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα.

Δύο γρήγορα αυτογκόλ από Ακάντζι (11’) και Φριμπόνγκ (16’) διαμόρφωσαν από νωρίς το 1-1, με τη συνέχεια να ανήκει αποκλειστικά στη Λεβερκούζεν.

Ο Βιρτς έκανε το 1-2 στο 20′, με τον Άντριχ να γράφει το 1-3 στο 28′, σοκάροντας πριν το πρώτο μισάωρο τη Ντόρτμουντ. Ο βρήκε το 1-4 στο ξεκίνημα της επανάληψης (53’), ενώ ο Ντιαμπί έγραψε το 1-5 στο 87′, με τον Τίγκες να κάνει στις καθυστερήσεις το τελικό 2-5.

Η Ντόρτμουντ βρίσκεται στο -9 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου και δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ (46′ Βολφ), Ακάντζι, Ζαγκαντού, Γκερέιρο, Μπραντ, Νταχούντ, Μπέλινχαμ, Ρόις (85′ Τίγκες), Μάλεν (79′ Μουκοκό), Αζάρ (61′ Ρέινα)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Γκριλ, Φρίμπονγκ (88′ Φοσού-Μενσά), Τα, Χινκάπιε, Μπάκερ, Άντριχ, Ντεμιρμπάι, Μπελαραμπί (68′ Κοσούνου), Βιρτς (81′ Αρανγκίς), Ντιαμπί (88′ Αντλί), Σικ (81′ Αλάριο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις