Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Τσέλσι 1-0 για τους «16» του Champions League

Ντόρτμουντ – Τσέλσι 1-0 για τους «16» του Champions League
Reuters

Η Τσέλσι έπαιξε σαν… γηπεδούχος μέσα στην Γερμανία έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά η Ντόρτμουντ κατάφερε -κόντρα στη ροή του αγώνα- να -πάρει σημαντική νίκη (1-0) που της δίνει το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.Μεγάλες επεμβάσεις από τον Κόμπελ των γηπεδούχων.

Η Τσέλσι είχε καλύτερη εικόνα από την Ντόρτμουτ στο ξεκίνημα του αγώνα των δυο ομάδων για τους “16” του Champions League, αφού κατάφερε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πλησιάσει με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγάλο πρόβλημα στο να περάσουν με αξιώσεις τη σέντρα και να απειλήσουν τα καρέ των Λονδρέζων (είχαν μόνο κάποια άστοχα σουτ).

Η Τσέλσι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 16′ με τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά χρησιμοποίησε το χέρι κι όχι το κεφάλι του, με τον διαιτητή να ακυρώνει σωστά το γκολ.

Αν και η Ντόρτμουντ είχε καλύτερη επιθετική παρουσία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (πάλι με κάποια σουτ), παρόλα αυτά η Τσέλσι δεν ανησύχησε αρκετά. Το 0-0 δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος, με τον Ζοάο Φέλιξ να χάνει τεράστια ευκαιρία να σκοράρει στο 38′, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με κοντινό σουτ (ο Πορτογάλος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου).

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να έχουν το… πάνω χέρι και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 56΄ ο Τζέιμς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ των “μπλε” αλλά ο Κόμπελ “απογειώθηκε” και έδιωξε. Οι δυο τους είχαν ανάλογη… συνάντηση -με την ίδια κατάληξη- σε σουτ στο 62′. Δυο λεπτά μετά, όμως και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ. Οι Γερμανοί βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, με τον Αντεγέμι να παίρνει την μπάλα πίσω από το κέντρο (!), να περνάει τους Φερνάντες και Κέπα και να πλασάρει εύστοχα για το 1-0

Το γήπεδο… κατηφόρισε στη συνέχεια, με την Τσέλσι να πιέζει ασφυκτικά την Ντόρτμουντ για την ισοφάριση. Ο Τσαν έδειξε ανίκητος στην άμυνα των γηπεδούχων, όπως και ο Κόμπελ (όλες φορές χρειάστηκε να παρέμβει).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις