Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ντόρτμουντ – Μπενφίκα: Οι Γερμανοί… καθάρισαν με Ομπαμεγιάνγκ [vids]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπενφίκα κατάλαβε από… πρώτο χέρι την “κατηφόρα” που βιώνουν πι περισσότερες ομάδες στην έδρα της Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί μπήκαν αποφασισμένοι στον επαναληπτικό του 1-0 της Πορτογαλίας και με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει χατ – τρικ έφτασαν στο 4-0 και στην πρόκριση στους “8” του Champions League

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι καλύτερη ομάδα από την Μπενφίκα και το απέδειξε εμφατικά απόψε στο «Ιντούνα Παρκ» νικώντας τους Πορτογάλους με 4-0 και παίρνοντας μια άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού υπερκάλυψε το 0-1 της Λισσαβόνας.

Η Ντόρτμουντ είχε ένα.. εκρηκτικό ξεκίνημα και μόλις στο 4′ κατάφερε να φτάσει στο 1-0. Ο Ντεμπελέ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πούλισιτς πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ομπαμεγιάνγκ με νέα κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ματς.

Η Μπενφίκα ανέβασε.. στροφές στη συνέχεια, έγινε πιο επιθετική και μάλιστα στο 19′ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Σμέλτσερ. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού της Ντόρτμουντ αλλά δεν υπήρχε παράβαση καθώς ήταν με γυρισμένη πλάτη προς αυτή και δεν έβλεπε. Στην περίοδο που πίεσαν, οι Πορτογάλοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Λίγο πριν το ημίχρονο οι Γερμανιοί πήραν και πάλι τον έλεγχο, αλλά και αυτοί δεν κατάφεραν να.. κουνήσουν τα αντίπαλα δίχτυα.

Στα επόμενα λεπτά, οι Γερμανοί “καθάρισαν” την πρόκριση, αφού ο Πούλισιτς αρχικά (59′) και ο Ομπαμεγιάνγκ στη συνέχεια (61′) ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας κι έτσι έφτασαν στην πρόκριση, με τον Ομπαμεγιάνγκ να διαμορφώνει το τελικό 4-0 με γκολ στο 85′.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε