Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΝΒΑ draft 2023 με Γουεμπανιάμα, Ρογκαβόπουλο και Βούκσεβιτς

ΝΒΑ draft 2023 με Γουεμπανιάμα, Ρογκαβόπουλο και Βούκσεβιτς
ΑΠΕ

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (23.06, 03:00) θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο draft του NBA, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο νέο “αστέρι” του μπάσκετ, Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Περιμένουν να γίνουν επιλογή οι «δικοί» μας Νίκος Ρογκαβόπουλος και Τρίσταν Βούκσεβιτς.

Το φετινό NBA draft (77η έκδοση) θα λάβει χώρα στο «Barclays Center», που είναι η έδρα των Μπρούκλιν Νετς. Για δεύτερη σερί σεζόν θα γίνουν συνολικά 58 επιλογές παικτών και όχι 60, όπως γίνεται παραδοσιακά. Και αυτό, επειδή Μπουλς και Σίξερς έχασαν το δικαίωμα επιλογής στον δεύτερο γύρο, καθώς παραβίασαν τον κανονισμό του tampering

Όλα τα… φώτα αναμένεται να πέσουν στον Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Ο 19χρονος Γάλλος “αστέρας”, ύψους 2,21μ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το νούμερο “1”. Μετά την εξαιρετική του φετινή σεζόν με τη Μετροπολιτάν 92, ο νεαρός αναμένεται να φορέσει τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Στη διαδικασία θα λάβει μέρος ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Ο 22χρονος διεθνής φόργουορντ έρχεται από την πρώτη του σεζόν της καριέρας του, όπου αγωνίστηκε εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Τουρκία με τη Μερκεζεφέντι. Τις τελευταίες ημέρες έκανε μερικές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις των Χόρνετς, ενώ φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Μπασκόνια.

Το άλλο «δικό» μας παιδί είναι ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς. Πρόκειται για τον γιο του άλλοτε παίκτη των Απόλλωνα Πατρών και Ολυμπιακού, αλλά και βοηθού του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι, Ντούσαν Βούκσεβιτς. Ο 20χρονος φόργουορντ/σέντερ τα τελευταία χρόνια ανήκει στην Παρτίζαν, ενώ νωρίτερα ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Να αναφέρουμε ότι ο αριθμός που επιλέγει μία ομάδα έχει προκαθοριστεί έπειτα από τη σχετική κλήρωση που έχει γίνει και έτσι γνωρίζουμε ποιοι θα επιλέξουν από το «1» μέχρι το «58».

Στους δέκα πρώτους αριθμούς θα επιλέξουν οι:

1. Σαν Αντόνιο Σπερς

2. Σάρλοτ Χόρνετς

3. Πόρτλαντ Μπλέιζερς

4. Χιούστον Ρόκετς

5. Ντιτρόιτ Πίστονς

6. Ορλάντο Μάτζικ

7. Ιντιάνα Πέισερς

8. Γουάσινγκτον Γουίζαρντς

9. Γιούτα Τζαζ

10. Ντάλας Μάβερικς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις