Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΝΒΑ: Παίρνουν «σκούπα» οι Γουόριορς – «Break» από Μάβερικς και Γκρίζλις

ΝΒΑ: Παίρνουν «σκούπα» οι Γουόριορς – «Break» από Μάβερικς και Γκρίζλις
Reuters

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν το 3-0 στη σειρά τους στα play off του NBA με τους Ντένβερ Νάγκετς, παίρνοντας εκτός έδρας νίκη. «Break» από Ντάλας Μάβερικς και Μέμφις Γκρίζλις στα πρώτα τους ματς στις έδρες των Γιούτα Τζαζ και Μινεσότα Τίμπεργουλβς, αντίστοιχα. Μεγάλη ανατροπή οι «αρκούδες».

«Αφεντικό» της σειρά τους με τους Ντένβερ Νάγκετς έγιναν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Οι «πολεμιστές» επικράτησαν εκτός έδρας με 118-113 και έκαναν το 3-0 στη σειρά. Να αναφέρουμε ότι καμία ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει επιστρέψει από το 0-3, με την πρόκριση να κρίνεται στις τέσσερις νίκες.

Η τριάδα των Στεφ Κάρι (27 πόντοι), Τζόρνταν Πουλ (27 πόντοι) και Κλέι Τόμπσον (26 πόντοι) έκανε τη… διαφορά μέσα στο Ντένβερ. Για τους Νάγκετς, ο Γιόκιτς ήταν συγκλονιστικός με 37 πόντους και 18 ριμπάουντ, με τον Άαρον Γκόρντον να προσθέτει 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.

 

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα των play off του NBA στο Ντάλας, οι Μάβερικς -αγωνιζόμενοι χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς- έκαναν δυο σερί νίκες και έφεραν… τούμπα τη σειρά των μεταξύ τους παιχνιδιών, επικρατώντας και μέσα στην έδρα των Γιούτα Τζαζ με 126-118.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 31 πόντους, ενώ είχε ακόμα 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Σπένσερ Ντινγουίντι και Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ με 20 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Από τους Τζαζ ξεχώρισαν οι Ντόνοβαν Μίτσελ (32 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 μπλοκ) και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (24 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ).

 

Με τον ίδιο τρόπο εξελίσσεται και η σειρά ανάμεσα σε Γκρίζλις και Τίμπεργουλβς, με την ομάδα του Μέμφις να μετράει δυο σερί νίκες και με break να περνάει από την Μινεσότα με 104-95 και να κάνει το 2-1.

Οι «αρκούδες» κατάφεραν να επιστρέψουν από το -26 και ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν ο Ντέσμοντ Μπέιν, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους. Ο Μπράντον Κλαρκ σημείωσε 20 πόντους, ενώ ο Τζα Μοράντ έκανε triple double με 16 πόντους, δέκα ριμπάουντ και δέκα ασίστ.

Για τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ο Ντ’ Άντζελο Ράσελ σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο Άντονι Έντουαρντς σταμάτησε στους 19 πόντους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις