Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Edwin Van der Sar έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Ο Edwin Van der Sar έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σοκ προκαλεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση ότι ο θρυλικός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Άγιαξ, ο Edwin Van der Sar, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Κροατίας, επειδή έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία.

Τα νέα για τον 52χρονο πρώην τερματοφύλακα έγιναν γνωστά από τον επίσημο λογαριασμό του Άγιαξ στο Twitter, όπου αναφέρουν ότι υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και πως βρίσκεται στη ΜΕΘ ενός νοσοκομείου της Κροατίας.

Η ολλανδική ομάδα σημειώνει ότι ο Edwin Van der Sar βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και ότι δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ακόμα. «Όλοι στον Άγιαξ ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Έντουιν. Σε σκεφτόμαστε», καταλήγει η ανακοίνωση της ομάδας.

Η ανακοίνωση του Άγιαξ για τον Έντουιν Φαν ντερ Σαρ:

Ο Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πριν από 12 χρόνια, το 2011. Η τελευταία ομάδα της καριέρας του ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 2005 έως το 2011, σημειώνοντας 186 συμμετοχές.

Με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας

Με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας γνωρίζει την αποθέωση

Στην αρχή της καριέρας του έπαιξε από το 1990 έως το 1999 στον Άγιαξ και θεωρείται μέλος της «χρυσής γενιάς» της ομάδας, καθώς κατέκτησε με αυτή 4 πρωταθλήματα Ολλανδίας και 3 ευρωπαϊκούς τίτλους, εκ των οποίων ο ένας ήταν το Champions League του 1995, μεταξύ άλλων πολλών.

Στην κλήρωση των ομίλων του Champions League την περασμένη σεζόν

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε, επίσης, 4 πρωταθλήματα Αγγλίας και το Champions League του 2008, μεταξύ άλλων πολλών τίτλων.

Στην πολύχρονη καριέρα του, φόρεσε και τις φανέλες της Γιουβέντους και της Φούλαμ ενώ ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές (130) στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας, ένα ρεκόρ που το έσπασε ο Γουέσλι Σνάιντερ το 2017.

Είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών. Μέχρι πρόσφατα είχε ρόλο στη διοίκηση του Άγιαξ, ωστόσο παραιτήθηκε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις