Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Απόστολος Σίσκος με πανελλήνιο ρεκόρ προκρίθηκε πρώτος στα ημιτελικά στα 200μ. ύπτιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ο Απόστολος Σίσκος με πανελλήνιο ρεκόρ προκρίθηκε πρώτος στα ημιτελικά στα 200μ. ύπτιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Η ελληνική κολύμβηση σαρώνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στην Ντόχα. Σειρά να πραγματοποιήσει μία μεγάλη εμφάνιση είχε ο Απόστολος Σίσκος, ο οποίος έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο και προκρίθηκε ως πρώτος στα ημιτελικά.

Ο Απόστολος Σίσκος ήρθε στην Ντόχα έχοντας 1:56.79 και έκανε 1:56.64 παίρνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ από τον Απόστολο Χρήστου (1:56.72 από το 2022) για να περάσει στα ημιτελικά με την καλύτερη επίδοση όλων! Μάλιστα ο Σίσκος ήταν και ο μόνος που κατέβηκε το 1:57.00 στα προκριματικά.

Η 16αδα των ημιτελικών έκλεισε στο 1:59.38 με τον Ολλανδό Κάι Βαν Βέστερινγκ (1:57:29) και τον Νοτιοαφρικανό Πίτερ Κέτσε (1:57.90) να είναι οι μοναδικοί που κατέβηκαν το 1:58.00.

Οι δύο ημιτελικές σειρά θα διεξαχθούν σήμερα το απόγευμα στις 19:33 και ο Σίσκος διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό και δεν αποκλείεται να γίνει ο πρώτος Έλληνας έφηβος κολυμβητής που παίρνει το εισιτήριο για τελικό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών.

«Ήταν μια πολύ ωραία πρωινή κούρσα και την ευχαριστήθηκα με την ψυχή μου. Σίγουρα έκανα κάποια τεχνικά λάθη που ελπίζω να διορθώσω το βράδυ για να έρθει ακόμα καλύτερη επίδοση και να περάσω στον τελικό. Ανυπομονώ για το απόγευμα. Είναι πολύ σημαντικό που έγραψε 1:56 το πρωί γιατί έχουμε δουλέψει για αυτό και χαίρομαι ιδιαίτερα που ανταμείβεται ο κόπος μας και το βλέπω και εγώ και ο προπονητής μου, του οποίου είδα την αντίδραση μετά τον τερματισμό μου. Ανυπομονούμε και είμαστε έτοιμοι»

«Το πανελλήνιο ρεκόρ ήταν σίγουρα και αυτός ένας στόχος, αλλά δεν κυνηγούσα τώρα αυτόν. Ήθελα απλά να μπω, να ευχαριστηθώ την κούρσα και ότι ήταν να βγει θα έβγαινε. Είναι ύψιστη τιμή για μένα που κατέρριψα το πανελλήνιο ρεκόρ του Απόστολου Χρήστου και πολλά συγχαρητήρια που κέρδισε το μετάλλιο, γιατί του άξιζε. Είμαι τρομερά χαρούμενος που έσπασα το ρεκόρ του, αλλά τώρα πάμε για άλλα», δήλωσε ο Απόστολος Σίσκος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις