Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Απόστολος Σίσκος προκρίθηκε στον τελικό του ύπτιου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης – Πρόκριση και για τον Ανδρέα Βαζαίο στη μικτή ατομική

Ο Απόστολος Σίσκος προκρίθηκε στον τελικό του ύπτιου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης – Πρόκριση και για τον Ανδρέα Βαζαίο στη μικτή ατομική
ΦΩΤΟ ΑΠΕ αρχείου

Ο Απόστλος Σίσκος έκανε νέο διπλό πανελλήνιο ρεκόρ και με χρόνο 1:52.17 στη πρώτη ημιτελική σειρά των 200 μέτρων ύπτιο και προκρίθηκε στον τελικό, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας, στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Πρόκριση στον τελικό και για τον Ανδρέα Βαζαίο.

Η ελληνική κολύμβηση “σαρώνει” στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας της Ρουμανίας και μετά τη διπλή επιτυχία της Άννας Ντουντουνάκη, ήταν η σειρά των Απόστολου Σίσκου και Ανδρέα Βαζαίου να βάλουν τις βάσεις για μία νέα διάκριση.

Ο πρώτος “έσπασε” το πανελλήνιο ρεκόρ 1:53.03 σε έφηβους και νέους, τερματίζοντας στην 5η θέση της σειράς του στα 200 μέτρα ύπτιο και την 8η συνολικά στο αγώνισμα.

Αντίστοιχα, ο δεύτερος, προκρίθηκε στον αυριανό (10/12/23, 18:00) τελικό των 100 μέτρων μικτή ατομική με χρόνο 52.61, στη δεύτερη ημιτελική σειρά. Αρχικά κατέλαβε την τέταρτη θέση, αλλά μετά από εξέταση του βίντεο που διήρκησε μάλιστα αρκετά λεπτά, ακυρώθηκε ο Ιταλός Τόμας Τσεκόν, ο οποίος είχε τερματίσει πρώτος, όπως και στα 200 μέτρα μικτή (αλλά και ο Ρουμάνος Νικουσάν), με αποτέλεσμα ο Βαζαίος να ανέβει στη 3η θέση στη σειρά του και να προκριθεί με την 6η καλύτερη επίδοση στον τελικό. Τον καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά έκανε ο Βρετανός Τζο Λίτσφιλντ με 52.16.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις