Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Αστέρας Τρίπολης “πάγωσε” τον Ηρακλή!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ηρακλής κρατούσε ως το 89ο λεπτό μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με το γκολ που είχε σημειώσει ο Παύλος Κυριακίδης στο 76΄, αλλά για ακόμη μία φορά φέτος δεν κατόρθωσε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Μανώλης Μπέρτος ισοφάρισε στο 89΄ (1-1) για τους Αρκάδες, που εκμεταλλεύτηκαν τις ήττες των Λεβαδειακού, Κέρκυρας και τους έφτασαν στους 12 βαθμούς, ενώ ο «Γηραιός» παραμένει ουραγός με 9.

Ο αγώνας:

Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε ισορροπημένο ποδόσφαιρο με τις δυο ομάδες να δημιουργούν λίγες αλλά καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η πρώτη και πολύ σημαντική χάνεται για τον Ηρακλή στο 15?. Τετ-α-τετ του Περόνε απέναντι στον Ντοναρούμα από το ύψος του πέναλτι με τον Ιταλό τερματοφύλακα να σώζει την εστία του με μεγάλη επέμβαση, αλλά και στο επόμενο λεπτό όταν πολύ δυνατό σουτ του Ιντζόγλου εξουδετερώνεται και πάλι από τον Ντοναρούμα.

Μετά το πρώτο 20 λεπτο ο Ηρακλής ανεβάζει την απόδοση του και πιέζει ψηλά ενώ ο Αστέρας αμύνεται. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι δεν παραλείπουν τις επιθετικές τους βλέψεις. Ετσι στο 34? μακρινό σουτ του Μάσα από πλάγια και αριστερά έξω από την μεγάλη περιοχή απομακρύνει σε κόρνερ ο Χουάντερσον με εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Αστέρας λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου πλησιάζει στο γκολ αλλά το σουτ του Ιωαννίδη από καλό σημείο περνάει άουτ έπειτα από πάσα του Μάσα.

Στην επανάληψη ο Αστέρας κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερες επιθετικές βλέψεις. Στο 55? από σέντρα του Καλτσά η καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη έφυγε λίγο άουτ προς ανακούφιση των λιγοστών φίλων του Ηρακλή..Ομως οι γηπεδούχοι φθάνουν πολύ κοντά στο γκολ στο 74? με το σουτ του Λεοζίνιο να βρίσκει το δοκάρι του Ντοναρούμα και να φεύγει άουτ.

Στο 76′ ο Ηρακλής ανοίγει το σκορ. Από εξαιρετικό συνδυασμό Κυριακίδη-Περόνε, και ασίστ του δεύτερου, ο πρώτος στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα περνάει τον Ντοναρούμα και πλασάρει από δύσκολη θέση για το 1-0. Ομως ο Ηρακλής δεν είναι ικανός να διατηρήσει το σκορ της νίκης. Στο 89′ ο Αστέρας ισοφαρίζει. Από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενουμένων, η απομάκρυνση του Χουάντερσον ήταν ασθενής, οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν κατάφεραν να απομακρύνουν ουσιαστικά την μπάλα και τον κίνδυνο, και η κόντρα βρήκε στον Μπέρτο για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα (1-1). Στο 90+1?: ο Περόνε σκοράρει όμως ο διαιτητής κ. Σιδηρόπουλος ακυρώνει το γκολ για χρήση του χεριού από τον φορ του Ηρακλή.

Η τελευταία ευκαιρία και μάλιστα διπλή χάνεται για τον Ηρακλή στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Περόνε εκτελεί φάουλ που αποκρούει ο Ντοναρούμα σε διπλό χρόνο με τα πόδια σώζοντας έτσι την εστία του και διατηρώντας τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του αφού αμέσως μετά το παιχνίδι ολοκληρώνεται..

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο. Ο Ηρακλής είχε μεγαλύτερη τεχνική υπεροχή και κατοχή μπάλας αλλά είχε τεράστιο άγχος και στις φάσεις που πλησίασε στο γκολ, δεν κατάφερε πλην μιάς να πετύχει τον στόχο του. Οι Πελοπονήσιοι είχαν ποιότητα, ήξεραν τι ζητούσαν και στο τέλος της αναμέτρησης κατάφεραν να πάρουν τον πολύτιμο γι αυτούς βαθμό της ισοπαλίας. Ασφαλώς για τον Ηρακλή η νέα απώλεια της νίκης δημιουργεί πλέον ασφυκτικές συνθήκες αφού η ιστορική ομάδα παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογική πίνακα με το τέλος του 2016.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Κούρος (68′ Αγγελόπουλος), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (86′ Βοσνακίδης), Μοντέιρο (75′ Πασάς), Ρούσσος, Περόνε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκορ, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς (83′ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος (70′ Δημούτσος), Μάσσα, Τσιλιανίδης (61′ Φαρίνια), Ιωαννίδης, Καλτσάς

Πηγή: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε