Κυριακή, 25 Φεβ.
13oC Αθήνα

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξέσπασε: «Ο Μαντάρ πήγε να χάσει το μάτι του, όποιος πετάει αντικείμενα πρέπει να πηγαίνει φυλακή»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξέσπασε: «Ο Μαντάρ πήγε να χάσει το μάτι του, όποιος πετάει αντικείμενα πρέπει να πηγαίνει φυλακή»

Έξαλλος ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε στην έδρα της Μπεσίκτας, με αφορμή τον τραυματισμό του Γιαμ Μαντάρ. Ο Έλληνας κόουτς χαρακτήρισε τρομοκράτη αυτόν που πέταξε αντικείμενο και τραυμάτισε τον Γιαμ Μάνταρ (έκανε αναφορά για κέρμα).

Ο Δημήτρης Ιτούδης άφησε σε δεύτερη μοίρα την ήττα της Φενέρμπαχτσε στην έδρα της Μπεσίκτας (68-64), καθώς αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Γιαμ Μάνταρ στο μάτι, έπειτα από αντικείμενο που δέχτηκε από την κερκίδα!

“Είμαι λυπημένος. Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε για μπάσκετ. Η εμπειρία μου λέει ότι το ξεχνάμε γιατί ήταν ένα παιχνίδι που νίκησε ο αντίπαλός μας. Φυσικά, τους συγχαίρω, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ σήμερα, αυτό που έγινε δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ.

Ένα κέρμα πέτυχε τον Γιαμ Μαντάρ στο μάτι και παραλίγο να το χάσει! Χτυπάμε ξύλο να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Και ρωτάω τη λίγκα και την ομοσπονδία: Εάν χτυπούσε διαιτητής, θα συνεχιζόταν το ματς; Αυτό έχει να κάνει με την ανοχή της λίγκας. Η Μπεσίκτας παίζει επίσης στο Eurocup, θα έκανε εκεί κάτι τέτοιο; Όχι, γιατί θα τιμωρούνταν. Αυτό είναι ένδειξη ανοχής από τη λίγκα. Υπό κανονικές προϋποθέσεις όταν ένας πετάει ένα κέρμα στον αγωνιστικό χώρο, κάνεις την ταυτοποίηση από την κάμερα και τον στέλνεις στη φυλακή. Ένας παίκτης κινδύνεψε να χάσει το μάτι του. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τον συγκριμένο άνθρωπο, αλλά αυτός που το πέταξε είναι τρομοκράτης” ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης.

“Ο συνάδελφός μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πάνω σ’ αυτό. Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο πολύ ευγενικά. Φενέρ, Γαλατά και Μπεσίκτας έχουν εκπληκτικές ατμόσφαιρες. Οι οπαδοί μας βοηθούν τις ομάδες μας, αλλά θα πρέπει να μένουμε μακριά από την τρομοκρατία. Τι να πούμε; Να μιλήσουμε για πικ εν ρολ τώρα; Όταν παίζαμε καλά και πλησιάζαμε, ένας παίκτης μου έπρεπε να πάει στα αποδυτήρια. Τον χρειαζόμουν. Συνεχίσαμε το ματς, έχοντας χάσει παίκτη μας με τραυματισμό από οπαδό. Να μιλήσουμε για μπάσκετ τώρα; Λέω και στους δημοσιογράφους να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους. Σέβομαι την Μπεσίκτας. Μπράβο τους, ήταν καλύτεροι και νίκησαν, αλλά για να δούμε εάν θα κάνουν κάτι ανάλογο στο ματς του Eurocup” τόνισε ο Έλληνας κόουτς της Φενέρμπαχτσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις