Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλά για το περιστατικό με το παιδί στο φάσμα του αυτισμού: «Ξάπλωσα δίπλα του για να νιώσει ασφαλής»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλά για το περιστατικό με το παιδί στο φάσμα του αυτισμού: «Ξάπλωσα δίπλα του για να νιώσει ασφαλής»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε στην εκπομπή «Γεια σου» για το περιστατικό το οποίο πρωταγωνίστησε ο ίδιος, όταν βοήθησε ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού που υπέστη κρίση στη μέση του δρόμου, αναφέροντας τις πράξεις που έκανε όταν αντιλήφθηκε το περιστατικό.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπανικολάου τόνισε πως δεν έχει καθόλου εμπειρία από τέτοιου είδους καταστάσεις, ωστόσο λόγω του ότι έχει μιλήσει με γιατρούς στο παρελθόν, γνώριζε ορισμένες κινήσεις που απαιτούσε η περίσταση.

Μάλιστα ο πρώην μπασκεμπολίστας ανέφερε ότι ξάπλωσε δίπλα στο παιδί και συζήτησαν διάφορα θέματα, προτού φύγουν από το σημείο.

Αναλυτικά τα λόγια του Δημήτρη Παπανικολάου στην εκπομπή

«Εκεί είχαμε μια έκτακτη περίπτωση, η γυναίκα μου ήταν εκείνη που είδε τον παιδί. Ευτυχώς είχε λίγο κίνηση και έκοβαν ταχύτητα. Στην αρχή πιστεύαμε ότι πλακώνονται αλλά μετά είδα ότι απλά ήταν σε άρνηση να τον ακουμπήσει ένας ενήλικας. Εκεί κατέβηκα από το αμάξι και αντιλήφθηκα ότι έχουμε αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας σε κρίση. Ούτε εγώ είχα εμπειρία πάνω σε αυτό, γιατί αυτισμός με αυτισμό διαφέρει και τέτοιες κρίσεις δεν έχω στο σπίτι μου. Επειδή όμως, έχω μιλήσει με πολλούς γιατρούς και το ξέρω αυτό το κομμάτι, ήξερα ότι πρέπει να του μιλήσω αργά και κατανοητά για να νιώσει ασφάλεια», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Αυτό που έκανα λοιπόν, ήταν να κάνω ότι κάνει οπότε στην αρχή ξάπλωσα δίπλα του για να νιώσει ασφάλεια και στη συνέχεια σηκωθήκαμε στα γόνατα. Κάτσαμε εκεί δέκα λεπτά, ξεκινήσαμε να μιλάμε για τις ομάδες και κάποια στιγμή για να μην τον ακουμπήσω, του ζήτησα να με πιάσει αυτός για να φύγουμε από τον δρόμο».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις