Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση του Ιβάν Σαββίδη, στην εκδίκαση της έφεσής του

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση του Ιβάν Σαββίδη, στην εκδίκαση της έφεσής του
Intime.gr

Αθωωτική ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα στην εκδίκαση της έφεσης του Ιβάν Σαββίδη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (02/05) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για την ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο φινάλε του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το 2018.

Ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη μετά την απόφαση του βοηθού διαιτητή, Κωνσταντίνου Ποντίκη, και του διαιτητή, Γιώργου Κομίνη, να ακυρωθεί το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Θυμίζουμε πως πρωτόδικα, είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή στον Ιβάν Σαββίδη, απόφαση στην οποία είχε ασκήσει έφεση και εκδικάζεται σήμερα. Κατηγορούμενος είναι και ο τότε αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά», Λούμπος Μίχελ.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, κατέθεσαν, ο διαιτητής του συγκεκριμένου αγώνα, Γιώργος Κομίνης, ο τότε γενικός αρχηγός της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης.

Τη δική του εισήγηση κατέθεσε ο εισαγγελέας στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, προτείνοντας την αθώωση του Ιβάν Σαββίδη, με την τελική απόφαση της έφεσης να αναμένεται εντός των επόμενων ωρών.

Κομίνης: «Δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση ο Σαββίδης» – Δημητριάδης: «Δεν είδα το όπλο»

Στην κατάθεσή του, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κομίνης ανέφερε: «Δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση, να ζημιώσει την ομάδα. Είναι άνθρωπος που έχει επενδύσει πακτωλό χρημάτων στην ομάδα. Συνήθως οι άνθρωποι που επενδύουν σε μία ομάδα έχουν σκοπό το καλύτερο και δεν θέλουν να τη ζημιώσουν ή να υποστούν συνέπειες».

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν δέχθηκε απειλή, ούτε έγινε αποδέκτης βιαοπραγίας από τον Σαββίδη, ενώ ερωτηθείς για τη φράση «είσαι τελειωμένος», που του είπε ο Λούμπος Μίχελ, είπε πως την εξέλαβε ως «διαιτητική αργκό».

Από την πλευρά του ο τότε γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο, μετά την αμφισβήτηση του γκολ του ΠΑΟΚ. Προσπάθησα να ηρεμήσω την κατάσταση. Ο κ. Μίχελ πήγε και είπε κάτι στο αυτί του κ. Κομίνη. Ο κ. Σαββίδης δεν έφτασε κοντά στον διαιτητή. Είχε δύο τρία άτομα μαζί του, προφανώς η συνοδεία του. Δεν πείραξαν κανέναν από τους δικούς μας. Έφτασε στα 1 -2 μέτρα. Δεν είδα το όπλο».

Ερωτώμενος για την κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο Σαββίδης τον είχε απωθήσει βίαια με τα δυο του χέρια, την οποία αναίρεσε έπειτα ως μάρτυρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο Δημητριάδης ανέφερε:

«Μπορεί να με έσπρωξε, αλλά δεν έπεσα. Η κατάθεσή μου είχε γίνει ξημερώματα και κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις