Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στην Αγγλία

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στην Αγγλία
Reuters

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκοράρει κατά ριπάς με την Μάντσεστερ Σίτι και ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε μία σεζόν με ομάδα της Premier League σε όλες τις διοργανώσεις στην Αγγλία.

Ο Ερλινγκ Χάαλαντ σκόραρε τρεις φορές στην εμφατική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπέρνλι με 6-0 για το κύπελλο Αγγλίας και έφτασε τα 42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο 22χρονος Νορβηγός επιθετικός απέχει τρία γκολ από το να “προσπεράσει” τους Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και Μοχάμεντ Σαλάχ (“μετράνε” 44 γκολ σε μία σεζόν με ομάδες του Νησιού σε όλες τις διοργανώσεις) και να καταρρίψει το ρεκόρ σκοραρίσματος σε ομάδα της Premier League.

Την επίδοση αυτή έθεσε πρώτος ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2002-03 (χρειάστηκε 48 αγώνες και τη… βοήθεια 11 εκτελέσεων πέναλτι). 15 μετά, ήρθε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος -στην πρώτη του σεζόν με τη Λίβερπουλ- σκόραρε επίσης 44 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (με μόλις με ένα εύστοχο πέναλτι).

Ο Χάαλαντ έχει ισοφαρίσει αυτή τη στιγμή την αντίστοιχη επίδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της σεζόν 2007/08. Ωστόσο, ο Νορβηγός το έχει πετύχει σε 37 ματς και ο Πορτογάλος χρειάστηκε 14 παιχνίδια περισσότερα για να φτάσει στη συγκεκριμένη επίδοση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις