Δευτέρα, 3 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ο Φατίχ Τερίμ ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη για το σκάνδαλο της «Denizbank»

Ο Φατίχ Τερίμ ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη για το σκάνδαλο της «Denizbank»

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, επέστρεψε στην Τουρκία και μπήκε… ξανά στη δικαστική διαμάχη, με αφορμή το σκάνδαλο της «Denizbank», που έχει συνταράξει τη γειτονική χώρα.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται ο Φατίχ Τερίμ, αποκαλύφθηκε στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2023, όταν η Σετσίλ Ερζάν συνελήφθη με 80 εκατομμύρια δολάρια σε μία τσάντα, ύστερα από την καταγγελία ενός άνδρα ότι του «έφαγε» 2.218.000 δολάρια.

Όπως υποστήριξε, η διευθύντρια υποκαταστήματος της «Denizbank» ενημέρωνε για ένα παράλληλο πρόγραμμα της τράπεζας, του οποίου υπεύθυνη ήταν η ίδια και αφορούσε μόνο τους… εκλεκτούς πελάτες.

Βάσει αυτού του προγράμματος, θα είχαν σε μόλις τρεις εβδομάδες, κέρδος 27% από τους τόκους… αρκεί να έδιναν προσωπικά σε εκείνη το ποσό σε μετρητά. Μάλιστα, τους έδινε και ένα χειρόγραφο με τη σφραγίδα της τράπεζας, όταν λάμβανε τα εκατομμύρια.
Όπως αποκαλύφθηκε τότε, τα θύματα της Ερζάν είναι τουλάχιστον 29, μεταξύ αυτών και αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Αρντάν Τουράν και ο Εμρέ Μπελέζογλου.

Ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης έχει ζητήσει ποινή κάθειρξης 216 ετών για την Ερζάν.

Με ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι του, Οκάν Ντεμιρκάν και Νεβζάτ Κάαν Καρτσίογλου, γνωστοποίησαν ότι ο Φατίχ Τερίμ ζητά αποζημίωση «για την ηθική βλάβη που υπέστη». Επιπλέον, τονίζουν ότι «στις 2 Ιουνίου 2023, ο πελάτης μας πήγε με δική του πρωτοβουλία στη Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, κατέθεσε ως καταγγέλλων και υπέβαλε μήνυση σε βάρος όσων τον έβλαψαν. Ο πελάτης μας είναι ο καταγγέλλων στην εν λόγω έρευνα».

Οι δικηγόροι του ανέφεραν επίσης πως ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε να μην μιλήσει λόγω του σεβασμού του προς το έργο των δικαστικών αρχών. «Ο πελάτης μας θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με όλα αυτά τα θέματα εν ευθέτω χρόνω. Λόγω του σεβασμού του προς τις δικαστικές διαδικασίες και λαμβάνοντας υπόψη την αθωότητα των διαδικασιών αυτών, προτίμησε ρητά να μην προβεί σε καμία δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό, συμπεριλαμβανομένων των αβάσιμων και ανυπόστατων σχολίων που τον στοχοποιούν. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, οι αναγκαίες εξηγήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τον πελάτη μας θα κοινοποιηθούν από εμάς στο κοινό στο βαθμό και στους χρόνους που επιτρέπει ο νόμος».

Ο ρόλος του Φατίχ Τερίμ

Μυστηριώδης παραμένει ο ρόλος του Φατίχ Τερίμ, το όνομα του οποίου χρησιμοποιούσε ως… κράχτη η Ερζάν για να πείσει τα θύματα της να την εμπιστευτούν.

Ο ίδιος επιμένει ότι δεν γνώριζε τίποτα και πως ξαφνικά διαπίστωσε ότι έλειπαν από τον λογαριασμό του 3 εκατομμύρια δολάρια. Ερωτηθείς γιατί δεν έκανε μήνυση, υποστήριξε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση και επειδή γνώριζε προσωπικά αυτή τη γυναίκα, διότι είχε σχέση με τον δικηγόρο του.

Το μυστήριο για τον ρόλο του Φατίχ Τερίμ, περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας μαζί με τον Αρντά Τουράν και τον Εμρέ Μπελέζογλου, οι οποίοι επίσης δεν έκαναν ποτέ καταγγελία, αλλά τον Μάιο του 2023 ζήτησαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του ζήτησαν να μεσολαβήσει για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους από την τράπεζα!

Άλλο ένα ερώτημα είναι πώς ο ίδιος είχε πλήρη άγνοια, την ώρα που η κόρη του βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα, έχοντας χάσει 300.000 δολάρια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις