Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Φέντερερ έριξε “βόμβα”: “Πρέπει να αποφασίσω εάν θα συνεχίσω στο Roland Garros”

Ο Φέντερερ έριξε “βόμβα”: “Πρέπει να αποφασίσω εάν θα συνεχίσω στο Roland Garros”
Reuters

Ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε με μεγάλη δυσκολία τον Ντομινίκ Κέπφερ, αλλά στις δηλώσεις του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει να αγωνίζεται στο Roland Garros, έχοντας στο… βάθος του μυαλού του το Wimbledon.

Μια… σκέψη που βάζει “βόμβα” στο Roland Garros, αποκάλυψε ο Ρότζερ Φέντερερ, μετά τη δύσκολη και κουραστική νίκη που πέτυχε κόντρα στον Ντόμινικ Κέπφερ, το βράδυ του Σαββάτου (05.06.2021).

Ο Ελβετός επικράτησε με 7-6(5), 6-7(3), 7-6(4), 7-5 και θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα τον Ματέο Μπερεντίνι, στους “16” του Grand Slam. Το παιχνίδι κόντρα στον Γερμανό τενίστα ήταν μόλις το 6ο παιχνίδι του Φέντερερ τους τελευταίους 17 μήνες κατά τους οποίους ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο γόνατο και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε για το πόσο διατεθειμένος είναι να πιέσει τον εαυτό του στο τουρνουά, ο Φέντερερ αποκρίθηκε: “Περνάμε τέτοιες καταστάσεις, τις αναλύουμε και βλέπουμε τι ακολουθεί, κάνοντας το ίδιο σήμερα και αύριο. Αυτή τη στιγμή είναι μεγάλο το ρίσκο και θα πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι, γιατί ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκουραστώ.

Στοχεύω στο Wimbledon και επειδή δεν υπάρχει αυτή η έξτρα εβδομάδα μεταξύ του Roland Garros και του Χάλε, θα πρέπει να δω τι θα κάνω. Σε αυτή τη διαφορετική φάση που βρίσκομαι τώρα, έχει ενδιαφέρον να δω πως θα συμπεριφερθεί το σώμα μου.

Μετά από κάθε αγώνα μου εδώ, όπως και στη Γενεύη, πρέπει να κάνω μια επανεκτίμηση της κατάστασης το επόμενο πρωί, αναλόγως με το πως ξυπνάω και πως νιώθω το γόνατό μου. Όπως εξήγησα και προηγουμένως, δεν είχα βρεθεί συνεχόμενα στο γήπεδο για 2,5 ώρες και μετά πάλι για 3,5 ώρες ξανά, δεν το έκανα ούτε στην προπόνηση αυτό. Για μένα, δεν είναι φυσιολογικό να είμαι στο γήπεδο για 3,5 ώρες. Όσοι έχουν κάνει την ίδια επέμβαση, καταλαβαίνουν τι λέω”, ανέφερε ο Ελβετός, καταλήγοντας:

“Θα ήθελα να είμαι στη θέση του Ράφα ή του Νόβακ, που το σκεπτικό τους λίγο-πολύ είναι: ‘Νιώθω καλά, παίζω καλά, κερδίζω’. Εγώ δεν έχω αυτό το συναίσθημα αυτή τη στιγμή. Τα βλέπω αυτά σαν σκαλοπάτια, για κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μένα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις