Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ο Γιανίκ Σίνερ κατέκτησε το Miami Open και ανέβηκε στο νο2 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Γιανίκ Σίνερ κατέκτησε το Miami Open και ανέβηκε στο νο2 της παγκόσμιας κατάταξης
Reuters

Ο Γιάνικ Σίνερ νίκησε με 2-0 σετ τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον τελικό του Miami Open, έγινε ο πρώτος Ιταλός που σηκώνει το συγκεκριμένο τουρνουά, έφτασε τους 13 τίτλους στην καριέρα του και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, στην βαθμολογία της ATP.

Ο Γιανίκ Σίνερ κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Miami Open, επικρατώντας εύκολα του Βούλγαρου, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο 12 στον κόσμο) με 6-3, 6-1.

Από σήμερα (01.04.2024) ο Γιανίκ Σίνερ βρίσκεται στο Νο 2 (σ.σ. επικεφαλής παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς) της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP. Έγινε έτσι ο πρώτος Ιταλός που… φτάνει τόσο… ψηλά.

Νικητής και του Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο, ο 22χρονος Σίνερ έχει χάσει μόνο έναν αγώνα από τους 23 που έχει δώσει μέσα στο 2024, καθώς κατέκτησε και το τουρνουά στο Ρότερνταμ τον Φεβρουάριο. Η μοναδική ήττα του Σίνερ από την αρχή της χρονιάς, σημειώθηκε στον ημιτελικό του Masters 1000 στο Indian Wells πριν από δύο εβδομάδες.

Όσο προχωρούσα στο τουρνουά, τόσο καλύτερα ένιωθα. Η απόδοσή μου σήμερα ήταν πολύ καλή. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκα τον αγώνα. Αρχισα την σεζόν πολύ, πολύ καλά, δεν θα φανταζόμουν ποτέ μια τέτοια αρχή. Η κατάταξη στο Νο 2 του κόσμου, μου προκαλεί ένα απίστευτο συναίσθημα”, δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος μετά τον αγώνα, ο νεαρός πρωταθλητής.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις