Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς έγραψε ιστορία κι έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του NBA

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς έγραψε ιστορία κι έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του NBA

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι πλέον ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του NBA. Ο θρυλικός τεχνικός των Σπερς οδήγησε την ομάδα του στη σπουδαία νίκη επί των Τζαζ με 104-102 και ξεπέρασε τον Ντον Νέλσον, ανεβαίνοντας στην κορυφή της λίστας των προπονητών με τις περισσότερες νίκες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είδε τους Σπερς να επικρατούν με 104-102 των Τζαζ – επιστρέφοντας μάλιστα από το -15 στην τέταρτη περίοδο – έφτασε τις 1.336 νίκες στην καριέρα του κι έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες των Σπερς περικύκλωσαν τον Γκρεγκ Πόποβιτς κι άρχισαν να χορεύουν γύρω του.

Η συνέχεια δόθηκε στα αποδυτήρια, εκεί όπου ο Ντεζούντε Μάρεϊ έδωσε την μπάλα του αγώνα στον Πόποβιτς. Και ενώ έδινε την ομιλία του, ξαφνικά επικράτησε πανικός, με τους παίκτες των Σπερς να μπουγελώνουν τον προπονητή τους.

Ο 73χρονος Γκρεγκ Πόποβιτς, ανέλαβε τα ηνία των Σπερς το 1996 και τους οδήγησε σε πέντε «δακτυλίδια» (1999, 2003, 2005, 2007, 2014), παίζοντας 22 πλέι οφ στη σειρά και βραβεύθηκε τρεις φορές ως καλύτερος προπονητής της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, ο Πόποβιτς οδήγησε την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Τόκιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις