Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ινφαντίνο στο πλευρό του Βινίσιους: «Διακοπή αγώνα και νίκη στα χαρτιά για την αντίπαλη ομάδα»

Ο Ινφαντίνο στο πλευρό του Βινίσιους: «Διακοπή αγώνα και νίκη στα χαρτιά για την αντίπαλη ομάδα»
Reuters

Η νέα ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης παίρνει διαστάσεις, με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να αναφέρεται στα μέτρα που υπάρχουν και μπορούν να εφαρμοστούν, για να μειωθεί το τραγικό φαινόμενο.

Λίγες ώρες μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους Τζούνιορ από οπαδούς, κατά τη διάρκεια του Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο υπενθύμισε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθούνται στα πρωταθλήματα όλων των χωρών, σε ανάλογα περιστατικά.

Αυτά, είναι η είναι η οριστική διακοπή αγώνα (αν μετά την πρώτη διακοπή που θα υπάρξει, δεν σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις) και η νίκη στα “χαρτιά” για την αντίπαλη ομάδα.

Η ανάρτηση του προέδρου της FIFA:

“Πλήρης στήριξη στον Βινίσιους. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία και η FIFA στέκεται δίπλα σε όσους βρέθηκαν σε μια τέτοια κατάσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ.

Γι’ αυτό η διαδικασία των τριών βημάτων υπάρχει στις διοργανώσεις της FIFA και προτείνεται σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου. Πρώτον, διακόπτεις τον αγώνα, το ανακοινώνεις.

Δεύτερον, οι παίκτες φεύγουν από το γήπεδο και ο ομιλητής ανακοινώνει ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, ο αγώνας θα διακοπεί. Ο αγώνας ξαναρχίζει, και μετά, τρίτον αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, ο αγώνας θα διακοπεί οριστικά και οι τρεις βαθμοί θα πάνε στον αντίπαλο. Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες και σε όλα τα πρωταθλήματα.

Σαφώς, αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει, αλλά πρέπει να το κάνουμε και πρέπει να το στηρίξουμε μέσω της εκπαίδευσης”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις