Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Ιωνικός συνεχίζει την αντιπαράθεση με το δήμο Νίκαιας

Ο Ιωνικός συνεχίζει την αντιπαράθεση με το δήμο Νίκαιας

Το γήπεδο του Ιωνικού στη Νίκαια βρίσκεται σε κακή κατάσταση και η ΠΑΕ ξεκίνησε αντιπαράθεση με τον δήμο για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου.

Ο Ιωνικός δημοσίευσε αρχικά φωτογραφίες που δείχνουν σαν από χωράφι, το χορτάρι του γηπέδου, με τον δήμο Νίκαιας-Ρέντη να υποστηρίζει ότι έδωσε 2 εκατομμύρια ευρώ για τις εγκαταστάσεις. Το γεγονός έφερε νέα απάντησε με αιχμές από την ομάδα και η κόντρα ανάμεσά τους φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Η ενημέρωση από το δήμο Νίκαιας-Ρέντη

«Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη δαπάνησε τα δύο τελευταία χρόνια το ποσό περίπου των 2.000.000 € για να αναβαθμίσει όλες ανεξαιρέτως τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου γιατί αν δεν το έκανε, ο Ιωνικός δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Τοποθετήθηκε νέος, σύγχρονος και υψηλών προδιαγραφών χλοοτάπητας στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και παράλληλα αναλήφθηκε η υποχρέωση της ετήσιας συντήρησης του με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Τοποθετήθηκαν: νέα καθίσματα στις περιμετρικές κερκίδες, σύγχρονα τουρνικέ στις εισόδους του γηπέδου, ηλεκτρονικός πίνακας ενημέρωσης των φιλάθλων, νέοι προβολείς φωτισμού στους πυλώνες με προδιαγραφές σούπερ λιγκ, περιμετρικές κάμερες ασφαλείας όπως άλλωστε το απαιτούσε η διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος, πάγκοι εντός του αγωνιστικού χώρου για τους αθλητές και προπονητές, χωρίσματα με plexiglass στις κερκίδες σύμφωνα με την πρόβλεψη του σχετικού κανονισμού, ειδικό σκέπαστρο για την κερκίδα των VIPs και booth για το var των διαιτητών.

Επιπρόσθετα: μονώθηκαν οι κερκίδες του σταδίου, βάφτηκαν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του γηπέδου, διαμορφώθηκε με καλαίσθητες παρεμβάσεις η είσοδος των ομάδων με γυψοσανίδες και φωτισμούς τύπου lent και αγοράστηκαν απινιδωτές στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αθλητών και φιλάθλων.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εικόνα που εμφανίζει ο χλοοτάπητας στην τρέχουσα χρονική περίοδο, πρόκειται για αναμενόμενα συμπτώματα μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Οι εργασίες συντήρησης ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μετά την λήξη του επαγγελματικού πρωταθλήματος, ξεκίνησαν έγκαιρα με εργασίες επανασποράς του χλοοτάπητα, δηλαδή, με κούρεμα, με βαθύ αερισμό εδάφους, λίπανση, άρδευση και με επανασπορά στις 23 Ιουνίου 2023. Ο χλοοτάπητας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιείται για προπονήσεις θα είναι έτοιμος προς χρήση από τις 15 Αυγούστου και μετά.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο αίσθημα ευθύνης στις απαιτήσεις λειτουργίας του Δημοτικού Γηπέδου Νεάπολης. και αυτονόητα, θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την προσπάθεια του Ιωνικού για επάνοδο του στην Super League ανεξαρτήτως των προσώπων που διαχειρίζονται το μετοχικό χαρτοφυλάκιο του».

Η απάντηση του Ιωνικού

Διαβάσαμε αρκετά προσεκτικά την ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη και θα θέλαμε να τοποθετηθούμε επ’ αυτού!

Κύριε δήμαρχε, συμφωνούμε σε όσα λέτε σχετικά με τα έργα που κάνατε στο γήπεδο της Νεάπολης. Από τα τουρνικέ, τη μόνωση στις κερκίδες, τον χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου και όσα αναφέρατε. Εμείς θα πούμε και πόσα ακόμη που ξεχάσατε.

Βέβαια, δεν κάνατε ιδιαίτερη μνεία στο σκέπαστρο… φρύδι που δεν καλύπτει ούτε μισό άνθρωπο σε περίπτωση βροχής και δεν κάνει ούτε για παραλία. Για αυτό και εμείς θα αναφερθούμε σε όλη την πραγματικότητα για να γνωρίζει ο κόσμος του Ιωνικού και οι άνθρωποι που κατοικούν στον Δήμο τα όσα συμβαίνουν.

Έπρεπε να φτάσει η ομάδα στην κορυφαία κατηγορία για να σταματήσουν τα νερά να τρέχουν στα κεφάλια των ποδοσφαιριστών; Έπρεπε να φτάσει η ομάδα στην κορυφαία κατηγορία για να βάλετε φώτα στο γήπεδο και όλα τα απαραίτητα για να αγωνιστεί ο Ιωνικός, όπως λέτε εσείς στην Σούπερ Λίγκα;

Πράγματα που ήταν και είναι απαραίτητα σε κάθε επαγγελματικό γήπεδο, τα είχατε αφήσει για χρόνια στο έλεος του Θεού. Μάλλον επειδή όπως λέτε και εσείς, δεν έχετε το κατάλληλο προσωπικό για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας.

Ποιος όμως συντηρεί όλα αυτά στο γήπεδο μας; Εφόσον τα χρήματα που λέτε πως έχετε βάλει στο γήπεδο της Νεάπολης αγγίζουν το ποσό των 2 εκατ. ευρώ τα οποία φυσικά δεν είναι από την τσέπη σας αλλά από το υστέρημα του κάθε πολίτη που ζει στον δήμο Νίκαιας-Ρέντη, πρέπει να γνωρίζετε πως η διοίκηση του Ιωνικού έχει βάλει τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ. Χωρίς να είναι υποχρέωση μας, αλλά επειδή πονάμε και αγαπάμε την ομάδα μας, επειδή θέλουμε να παίζουν οι ποδοσφαιριστές μας σε ένα γήπεδο στολίδι σε αντίθεση με πολλά άλλα της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος που είναι σε κακή κατάσταση. Για αυτό και η οικογένεια του Ιωνικού βάζει από την τσέπη της τα χρήματα, ώστε ο κόσμος να απολαμβάνει τις καλύτερες δυνατές παροχές.

Το μεγαλύτερο παράσημο της οικογένειας του Ιωνικού είναι να έχει ένα γήπεδο στολίδι που ο κάθε αντίπαλος την περασμένη σεζόν έλεγε τα καλύτερα και ζητούσε να μάθει ποιος το περιποιείται. Την απάντηση την γνωρίζουν όλοι στην οικογένεια του Ιωνικού και δεν είναι ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη, ο οποίος έκανε κάποια απαραίτητα πράγματα και στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε για να συντηρήσει το ιστορικό γήπεδο της Νεάπολης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις