Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Ιβάνοβιτς “σήκωσε” το πρωτάθλημα και ανανέωσε με Μπασκόνια!

Ο Ιβάνοβιτς “σήκωσε” το πρωτάθλημα και ανανέωσε με Μπασκόνια!
@Baskonia

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ισπανία, η διοίκηση της Μπασκόνια αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για μία ακόμη σεζόν.

Την παραμονή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία ανακοίνωσε η πρωταθλήτρια Ισπανίας 2020, Μπασκόνια.

Δύο ημέρες μετά την κατάκτηση της κούπας, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έβαλε την υπογραφή του σε μονοετή επέκταση με τους Βάσκους.

Η σχετική ανακοίνωση της Μπασκόνια…

«Ο “αρχιτέκτονας” του τέταρτου πρωταθλήματος Ισπανίας θα συνεχίσει να διοικεί την ομάδα της Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, νέος πρωταθλητής της Liga Endesa, ανανεώνει τη συνεργασία του ME την Μπάσκόνια για τη σεζόν 2020-21. Ο Μαυροβούνιος προπονητής, ο πιο επιτυχημένος στην 60χρονη ιστορία του συλλόγου, θα συνεχίσει να διοικεί το κυανέρυθρο “πλοίο” στην τρίτη εποχή του στη Βιτόρια.

Ο Ιβάνοβιτς υπέγραψε για πρώτη φορά στην Μπασκονια τη σεζόν 2000-01, παρέμεινε για πέντε συνεχόμενες σεζόν και κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Ισπανίας με την Μπασκόνια, καθώς και δύο Κύπελλα Ισπανίας. Στην πρωτεύουσα των Βάσκων επέστρεψε τη σεζόν 2008-09 για να οδηγήσει την ομάδα μέχρι τη σεζόν 2012-13. Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα Ισπανίας και το τρίτο Κύπελλο Ισπανίας.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2019, ο Ιβάνοβιτς επέστρεψε για τρίτη φορά στην πρωτεύουσα των Βάσκων. Ξεκίνησε μια νέα εποχή, στην οποία ο Ιβάνοβιτς έθεσε ως στόχο να εμφυτεύσει ξανά σε όλους το συναίσθημα του να είσαι μπασκονίστας. Έξι μήνες αργότερα, ο Μαυροβούνιος κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα Ισπανίας, οδηγώντας την Μπασκόνια στην κορυφή.

Ο Ντούσκο έχει καθοδηγήσει τεχνικά τον σύλλογο σε 613 αγώνες συνολικά στο ισπανικό πρωτάθλημα και στη Euroleague, έχοντας πετύχει 412 νίκες. Ο Ντούσαν Ιβάνοβιτς, ένας μεγάλος προπονητής του ευρωπαϊκού μπάσκετ τον 21ο αιώνα, θα συνεχίσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο ως προπονητής της κυανέρυθρης “ορχήστρας”».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις