weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ο Καλόπουλος δικαίωσε τον Παναθηναϊκό ένα χρόνο μετά

Ο Καλόπουλος δικαίωσε τον Παναθηναϊκό ένα χρόνο μετά
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρώην πλέον ρέφερι, Δημήτρης Καλόπουλος μίλησε στο Αθλητικό Metropolis…

Για τον τρόπο που έφυγε από την διαιτησία και το λάθος του βοηθού στο ντέρμπι του Γ. Καραϊσκάκης:
«Ο Δημήτρης ο Καλόπουλος ως άνθρωπος αισθάνεται πολύ περίεργα. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πίκρα γιατί ο τρόπος που έφυγα δεν ήταν αυτός που μου άρμοζε. Εγώ δεν είχα σκοπό να κάτσω στη διαιτησία μέχρι τα 45. Εγώ θα έφευγα μετά από έναν χρόνο. Εμένα με πείραξε όμως ο τρόπος που έγινε. Είναι λογικό να μην θυμάται κανείς κάποιο κραυγαλέο λάθος δικό μου. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε ευθύνη ο βοηθός που ακύρωσε το γκολ του Παναθηναϊκού και έχει δίκιο ο Παναθηναϊκός σε αυτό. Από εκείνη τη στιγμή βρέθηκα κατηγορούμενος για λάθη μου δεν έκανα εγώ. Αυτό με ενοχλεί αφάνταστα.»
 
Για το κατηγορητήριο που έχει να κάνει με τους στημένους αγώνες:

«Είναι ένα κατηγορητήριο στο οποίο εμπλέκονται 68 άνθρωποι. Μαζί με εμένα στο συγκεκριμένο κατηγορητήριο είναι άλλοι 15 άνθρωποι για τις ίδιες κατηγορίες.»

Για τη συνομιλία περί προστασίας του που έγινε μεταξύ Μαρινάκη και Μπέου, όπως προέκυψε από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες:
«Ο Καλόπουλος δεν είχε ποτέ την ανάγκη προστασίας. Η ερώτηση θα έπρεπε να γίνει στον κύριο που πήρε τηλέφωνο. Δεν μπορώ να απολογηθώ για συζήτηση δύο ξένων προς εμένα ατόμων που μιλάνε για εμένα. Είπε αυτά που είπε ο Μπέος στον Μαρινάκη. Δεν βρίσκω το λόγο . Ποιος είναι ο κ. Μπεός και ποιος ο κ. Μαρινάκης. Ένιωσα έκπληξη όταν το έμαθα. Όταν έφυγα από το γήπεδο δεν υπήρξε κλίμα αρνητικό. Ακόμα και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν είχε να μου προσάψει προσωπικά τίποτα και είχε παράπονα μόνο από τον βοηθό. Ο κ. Γόντικας ήταν απίστευτα ευπρεπής και μου είπε πως δεν έχει κανένα παράπονο από την απόδοσή μου.»

Για το αν έχει συναντήσει ποτέ του τον Μπέο και τον Μαρινάκη:

«Δεν έχω συναντήσει ποτέ κανέναν από τους δύο.»
 
Για τον αν τον έχει πλησιάσει ποτέ κανείς για να στήσει παιχνίδι:
«Δεν έχει δώσει ο Δημήτρης ο Καλόπουλος ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν να έρθει να μου πει το οτιδήποτε για να ευνοήσω κάποια ομάδα.»
Για τα λάθη που έχει κάνει: «Θέλω να πω το εξής. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν έχω κάνει λάθη. Δέχομαι να μου αμφισβητήσουν την διαιτητική μου ικανότητα αλλά όχι ότι έκανα λάθος από δόλο. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου προσβάλλει την ηθική μου υπόσταση. Σε αυτό σκοτώνω άνθρωπο.»
 
Για το αν άλλαξε η καθημερινότητά του μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση με τα στημένα:
«Βρέθηκα στο προσκήνιο για πράγματα που δεν προκάλεσα. Για το λάθος κάποιου άνθρωπου κατηγορήθηκα εγώ. Εξεπλάγην. Ο άνθρωπος που είναι αθώος εξακολουθεί να περπατά με το κεφάλι ψηλά. Δεν άλλαξε η καθημερινότητα μου γιατί γνώριζα πως δεν έχω κάνει κάτι. Βρέθηκα ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.»
 
Για το πως ενημερώθηκε ότι εμπλέκεται στα στημένα και το πώς αντιμετώπισαν τα ΜΜΕ:
«Το οξύμωρο είναι ότι όταν το έμαθα ότι εμπλέκομαι στην υπόθεση με τα στημένα ήμουν στην προπόνηση. Όταν τελείωσα είδα 10 αναπάντητες από φίλους και είδα ότι είμαι στους υπόπτους. Ακόμη και σε υποθέσεις δολοφονίας δεν ανακοινώνουν τα ονόματά τους και αναφέρονται σε αυτούς ως φερόμενους. Εγώ σε μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ ήμουν αυτός που είχε κάνει κάτι. Εγώ απλά διάβασα στο ίντερνετ τα όσα διαβάσατε όλοι σας για εμένα. Αντέδρασα όπως οποιοδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Με τη στήριξη της οικογένειάς μου και των δικηγόρων προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι… ελέφαντας. Αν είχα κάνει κάτι θα καθόμουν στην γωνία μου και θα λούφαζα. Εγώ έχω μπει σε αυτή διαδικασία και σε αυτόν τον κυκεώνα για να καλυφθούν άλλα πράγματα. Η χρονική συγκυρία που βγήκε το θέμα ήταν το ίδιο με εκείνο που πήγε να περαστεί το μεσοπρόθεσμο. Έπρεπε να ρίξουν στην αρένα με τα λιοντάρια κάποιους αθώους.»

Για το λεωφορείο του ΠΑΟΚ στο βουλκανιζατέρ του: «Το γεγονός είναι αληθινό. Δεν περιμένω να ζήσω από την διαιτησία. Συνέβη το γεγονός το καλοκαίρι. Όταν έπαιζα πόλο με τον ΠΑΟΚ ήθελα να κερδίζει η ομάδα. Όταν έκανα πάλη με τον Άρη αθλούμουν κυρίως για εμένα αλλά και για τα χρώματα της ομάδας μου. Αυτή τη στιγμή ο έφορος στην ομάδα πόλο αλλά και ο προπονητής της ομάδας είναι πρώην συμπαίκτες μου και φίλοι μου και με πήραν τηλέφωνο ότι θέλουν δύο λάστιχα για το λεωφορείο που τους μεταφέρει. Εγώ δεν ήξερα ότι έχει διακριτικά του ΠΑΟΚ και έμεινα «άσπρος» όταν το είδα. Αν γνώριζα ότι το λεωφορείο ήταν έτσι δεν θα δεχόμουν τη δουλειά. Δεν μου είπαν πως είναι έτσι, εγώ περίμενα ότι ήταν τουριστικό. Το γεγονός έγινε το καλοκαίρι και βγήκε έντεχνος μετά από καιρό την ημέρα της βράβευσης μου. Εγώ δεν θα δεχόμουν. Όλα αυτά έγιναν για 3 ευρώ.»
 
Για το αν έχει ευνοήσει τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Άρη:
«Εγώ έχω παίξει δύο παιχνίδια του Άρη και τρία του ΠΑΟΚ. Εγώ έχω δώσει ένα πέναλτι υπέρ του Άρη σε παιχνίδι με τον Ηρακλή, ενώ με τον ΠΑΟΚ έχω τιμωρήσει σε μια περίπτωση τον Κοντρέρας με την ΑΕΚ και έχω δώσει επίσης ένα πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Εγώ όταν έμπαινα μέσα στο γήπεδο δεν σκεφτόμουν τίποτα. Ούτε φιλίες ούτε τίποτα. Είμαι επαγγελματίας.»
 
Για το πέναλτι σε χέρι του Νέτο που έδωσε κατά του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:
«Ο Καλόπουλος δεν έδωσε πέναλτι σφύριξε μια παράβαση και σφύριξε αυτό που είδα. Πάντως ήταν πέναλτι. Εγώ στον Νέτο είχα κάνει δύο ή τρεις φορές παρατηρήσεις να μην σηκώνει το χέρι του και αυτός το έκανε. Ήταν πέναλτι και αυτό το λέει ο κανονισμός, όχι εγώ. Μέχρι και φίλοι μου Αρειανοί το παραδέχτηκαν. Το πέναλτι στον Νέτο δίνεται παντού στην Ευρώπη, γι’ αυτό και οι διαιτητές κάνουν συστάσεις στο τοίχος πριν την εκτέλεση.»

Για το χτύπημα του Γεωργιάδη στον Καράμπελα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης του 2008 στο οποίο ήταν τέταρτος διαιτητής: «Η φάση έγινε στο τρίτο ή τέταρτο λεπτό και υπήρχε μια αναμπουμπούλα στους πάγκους. Εκείνη τη στιγμή έκανα συστάσεις στους πάγκους και δεν το είδα. Αν το έβλεπα θα το έλεγα. Όταν το είδα στην τηλεόραση τρόμαξα.»

Για τη διαιτησία του Σπάθα στο Άρης-ΠΑΟΚ το 2010: «Η προσωπική εκτίμηση είναι ότι σε εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν η διαιτησία αυτή που καθόρισε το αποτέλεσμα.»

#TAGS MM