Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο κορονοϊός ανατρέπει τα σχέδια της ΑΕΚ για Ριζούπολη

Ο κορονοϊός ανατρέπει τα σχέδια της ΑΕΚ για Ριζούπολη
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να χρησιμοποιήσει σαν έδρα το γήπεδο της Ριζούπολης την ερχόμενη σεζόν, αλλά η πανδημία του κορονοϊού αναγκάζει την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ να κάνει δεύτερες σκέψεις λόγω των μέτρων πρόληψης που θα πρέπει να παρθούν.

Το γήπεδο της Ριζούπολης επιθυμεί να δηλώσει ως έδρα της για την ερχόμενη σεζόν η ΑΕΚ, αλλά η… νέα χωρητικότητα του γηπέδου φαίνεται πως κάνει τους ανθρώπους της Ένωσης να το ξανασκεφτούν.

Συγκεκριμένα η Ριζούπολη χωράει περίπου 14.000 κόσμο, κάτι με το οποίο δεν είχε κανένα πρόβλημα η ΑΕΚ για μία σεζόν, αλλά ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Τα σενάρια που θέλουν τη χωρητικότητα όλων των γηπέδων να μειώνεται κατά 80%, για λόγους δημόσιας υγείας, μέσω της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας, αυτομάτως σημαίνουν πως στη Ριζούπολη θα μπορούν να εκδίδονται μόλις 3.000 εισιτήρια σε κάθε ματς.

Με τις οικονομικές απώλειες να προβλέπονται έτσι κι αλλιώς μεγάλες, λόγω του κορονοϊού, στην ΑΕΚ είναι πιθανό τελικά να προτιμήσουν το ΟΑΚΑ, που θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 12.000 κόσμο, αν εφαρμοστούν τα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση η καταληκτική ημερομηνία της κατάθεσης του φακέλου για αδειοδότηση είναι η 10η Μαΐου και μέχρι τότε, το αργότερο, η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει πάρει την απόφασή της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις