Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Κώστας Κάκαρης πήρε ιστορική μεταγραφή στην Προ Ρέκο

Ο Κώστας Κάκαρης πήρε ιστορική μεταγραφή στην Προ Ρέκο

Ο Κώστας Κάκαρης είναι και με τη… βούλα πλέον ο πρώτος Ελληνας που εντάσσεται στο δυναμικό του πιο επιτυχημένου συλλόγου του παγκόσμιου πόλο, την Προ Ρέκο.

Ο Ελληνας φουνταριστός, Κώστας Κάκαρης, ανακοινώθηκε σήμερα (13/6) από την επί τριετία πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο, επισημοποιώντας μία συμφωνία που είχε διαρρεύσει από τον Μάρτιο.

Ο 24χρονος διεθνής, που ξεκίνησε την καριέρα του από το Παλαιό Φάληρο και σε ηλικία 19 ετών έκανε το «άλμα» στον Ολυμπιακό, έπαιξε τα δύο τελευταία χρόνια στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους του κόσμου στη θέση του (άλλωστε ήταν μέλος της καλύτερης επτάδας στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης).

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάσσομαι στην Προ Ρέκο, τον καλύτερο σύλλογο του κόσμου. Είναι πραγματικά τιμή για εμένα να είμαι ο πρώτος Ελληνας αθλητής στην ιστορία του συλλόγου. Θα μοιράζομαι τη θέση με τον (σ.σ. Μπεν) Χάλοκ και τον (σ.σ. Ματέο) Αϊκάρντι, δύο σπουδαίους παίκτες με μεγάλη εμπειρία.

Δουλεύοντας καθημερινά μαζί, μπορούμε να βελτιώσουμε ο ένας τον άλλο» δήλωσε ο Κάκαρης και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα του είπαν δύο πρώην παίκτες της Προ Ρέκο, οι Κροάτες Μάρο Γιόκοβιτς και Αντρο Μπούσλιε: «Μου είπαν ότι ο σύλλογος αυτός είναι απόλυτα επαγγελματικός, αλλά την ίδια στιγμή σου αφήνει χώρο να χαρείς το πόλο. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη να ευχαριστιέται κάνοντας αυτό που αγαπάει».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Ελληνας φουνταριστός επισήμανε: «Ερχομαι σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Στο final-8 του Βελιγραδίου, η Προ Ρέκο έδειξε ότι έχει κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες, το πάθος που βγάζει στο νερό και η θέληση για τη νίκη είναι άξια θαυμασμού. Από το Σεπτέμβριο θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας, έχω μεγάλο κίνητρο και θέλω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες που έχει ο σύλλογος από εμένα και να πετύχουμε μαζί τους στόχους μας».

Η παλιά δόξα του ιταλικού πόλο και νυν πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρώπης, Μαουρίτσιο Φελούγκο, καλωσόρισε τον Κάκαρη, υπογραμμίζοντας ότι «παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη διεθνή εμπειρία και μας εγγυάται δύναμη και ποιότητα στα 2μ.». Χαρακτήρισε τον Ελληνα διεθνή «πλήρη φουνταριστό» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπό τις οδηγίες του Σάντρο Σούκνο, θα κάνει άλλο ένα βήμα στην εξέλιξή του, κάνοντας ακόμη πιο ανταγωνιστική την ομάδα μας σε μία θέση κλειδί».

Ο Κάκαρης θα πάρει στο ρόστερ της Προ Ρέκο τη θέση του Κροάτη Λούκα Λόντσαρ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις