Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Κρίστιαν Έρικσεν δεν παίζει αλλά παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ίντερ

Ο Κρίστιαν Έρικσεν δεν παίζει αλλά παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ίντερ

Μπορεί ο Κρίστιαν Έρικσεν να μην αγωνίζεται στην Ιντερ, μετά το σοβαρό καρδιακό πρόβλημα που αντιμετώπισε στο Εuro 2020, όμως ο Δανός διεθνής μέσος, θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον ιταλικό σύλλογο, με τη διαφορά ότι η FIFA θα πληρώνει τον μισθό του.

Ο Ερικσεν κατέρρευσε στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, στο πρώτο μέρος (43΄) του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro. Η καρδιά του επανεκκινήθηκε με απινιδωτή, ενώ στο νοσοκομείο του τοποθετήθηκε απινιδωτής, με τον οποίο όμως δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα CalcioeFinanza, το θέμα του Έρικσεν, ο οποίος έχει 9,83 εκατομμύρια ευρώ μικτά και 7,5 εκατομμύρια καθαρές ετήσιες αποδοχές, έχει λυθεί λόγω της «Fifa Insurance».

Πρόκειται για το «πρόγραμμα προστασίας συλλόγων 2019-2022» της FIFA, το οποίο δημιουργήθηκε για να αποζημιώσει τους συλλόγους εάν οι παίκτες των εθνικών ομάδων τους υποστούν τραυματισμό που τους αναγκάζει να σταματήσουν για περισσότερες από 28 συνεχόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις