Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ για την προσφορά του Γερμανού τεχνικού στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την κατάκτηση του Euro 2004.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ στο πλαίσιο των «Gazzetta Awards» που διεξάγονται στο Μέγαρο Μουσικής, με τον 85χρονο τεχνικό να παίρνει μια αναμνηστική πλακέτα από τον πρωθυπουργό της, για την προσφορά του στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

«Θέλω πραγματικά να σας πω πόσο συγκινημένος είμαι σήμερα που βρίσκομαι μαζί σας και πόσο τιμητικό είναι για μένα να βραβεύσω έναν άνθρωπο ο οποίος υπήρξε πρωταγωνιστής μιας μοναδικής διαδρομής, μιας ομαδικής προσπάθειας που έφερε την πατρίδα μας στην κορυφή της Ευρώπης.

Νομίζω ότι όλοι μας δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το καλοκαίρι του 2004 και πιστεύω ότι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι 20 χρόνια μετά να τιμήσουμε τον στρατηγό, τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτής της προσπάθειας», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα συγκυρία θέλω να ευχηθώ πράγματι τα βραβεία αυτά να συμπέσουν με το άνοιγμα των γηπέδων με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ζήσαμε στο παρελθόν. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων, αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα πια να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε ένα πραγματικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τώρα που πήρα το βραβείο, έδωσα ευχή στον πρωθυπουργό να παίρνει έξυπνες αποφάσεις όπως εμείς στην Πορτογαλία το 2004. Όταν είσαι κάπου υπεύθυνος, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Γνώρισα την αδερφή σας, Ντόρα Μπακογιάννη και περάσαμε ωραίες στιγμές» ήταν τα λόγια του Ότο Ρεχάγκελ κατά την απονομή του.

 

Μάλιστα δίπλα στον Ότο Ρεχάγκελ βρισκόταν ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Τοπαλίδης, ο οποίος μετέφρασε τα λόγια του ιστορικού προπονητή.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη απένειμε βραβείο στη Φανή Χαλκιά για τη συνολική προσφορά της στον αθλητισμό.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις