Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2023 στα βραβεία «The Best» της FIFA

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2023 στα βραβεία «The Best» της FIFA
ΦΩΤΟ Reuters

Μετά τη Χρυσή Μπάλα, ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε και το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του 2023, στη σχετική εκδήλωση για τα βραβεία “The Best”, που διοργανώνει κάθε χρόνο η FIFA.

Αυτή τη φορά, ο Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε να δώσει “μάχη” στην ψηφοφορία της FIFA, με τον Έρλινγκ Χάλααντ και τον Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά έστω και στην… ισοψηφία, αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2023.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε περισσότερες ψήφους στην πρώτη θέση από τον Έρλινγκ Χάλααντ, με τον οποίο ισοβάθμησαν συνολικά στους 48 βαθμούς, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να μένει στην τρίτη θέση με 35 ψήφους.

Στους προπονητές, ο Πεπ Γκουαρντιόλα της Μάντσελστερ Σίτι κατέκτησε για μία ακόμη χρονιά το βραβείο, αφήνοντας πίσω του τον Σιμόνε Ιντζάγκι που νίκησε και στον τελικό του Champions League με την Ίντερ, αλλά και τον Λουτσιάνο Σπαλέτι που οδήγησε την Νάπολι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία.

Όσον αφορά την κορυφαία ενδεκάδα για το 2023, αυτή αποτελείται από τους Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης (τερματοφύλακας), Τζον Στόουνς, Κάιλ Γουόκερ και Ρούμπεν Ντίας (αμυντικοί), Μπερνάρντο Σίλβα, Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι, Τζουντ Μπέλιγχαμ της Ντόρτμουντ και πλέον της Ρεάλ Μαδρίτης (μέσοι), καθώς και τους Έρλινγκ Χάλαντ της Μάντσεστερ Σίτι, Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι της Παρί Σεν Ζερμέν και της Ίντερ Μαϊάμι, Βινίσιους Ζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί το παράδοξο της ψηφοφορίας, με τον Τιμπό Κουρτουά να είναι ο τερματοφύλακας στην καλύτερη ενδεκάδα της FIFA για το 2023, αλλά τον Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι να αναδεικνύεται κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς, στην ξεχωριστή ψηφοφορία.

Τέλος, στις γυναίκες, η Αϊτάνα Μπονμάτι κατέκτησε και αυτό το βραβείο, μετά τη δική της “Χρυσή Μπάλα”, για τα κατορθώματά της με Μπαρτσελόνα και Εθνική Ισπανίας. Η Ισπανίδα αθλήτρια συγκέντρωσε 52 βαθμούς στην ψηφοφορία των “The Best” της FIFA και άφησε στη 2η θέση την Λίντα Καϊσέδο με 40 βαθμούς και στην 3η την Τζένιφερ Ερμόσο με 36 βαθμούς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις