Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Μίλτος Τεντόγλου έμαθε από τους δημοσιογράφους τι ώρα είναι η απονομή των μεταλλίων στο μήκος

Ο Μίλτος Τεντόγλου έμαθε από τους δημοσιογράφους τι ώρα είναι η απονομή των μεταλλίων στο μήκος

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεψε την παράσταση και με τις δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό του μήκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε το όγδοο χρυσό στην Ελλάδα στην ιστορία του στίβου κι έδωσε ακόμα ένα… ρεσιτάλ απάθειας κι ειλικρίνειας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης δεν ήξερε καν τι ώρα είναι απονομή και το έμαθε από τους δημοσιογράφους. “Το απόγευμα είναι; Τι ώρα;” είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο 2’14”:

“Δεν το περίμενα αυτό, να κερδίσω. Ειδικά έτσι. Ήμουν τυχερός σήμερα και άτυχος ταυτόχρονα, δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες. Οι πέντε πρώτες ήταν χάλια, δεν μου έβγαινε. Σαν να είχα αγχωθεί λίγο, δεν ξέρω. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε” είπε αρχικά ο 23χρονος άλτης για να προσθέσει αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με τον Γκρεγκ Ράδερφορντ: “Μου είπε πολλά μπράβο, ότι ήταν ακταπληκτικό άλμα και χειροκροτούσε για μένα”, δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου στην κάμερα της ΕΡΤ.

 

 



 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις