Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του
Eurokinissi

“Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος” ανέφερε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ανακοινώνοντας το τέλος της μεγάλης καριέρας του.

Η ήττα (1-0) της Ντινάμο Κιέβου στο ντέρμπι της ουκρανικής Λίγκας με τη Σαχτάρ σήμανε τους τίτλους… τέλους στην παρουσία του σπουδαίου Μιρτσέα Λουτσέσκου, όχι μόνο απ’ τον πάγκο της ουκρανικής ομάδας έπειτα από 3,5 χρόνια, αλλά κι απ’ το ποδόσφαιρο.

Ο 78χρονος πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τη Σαχτάρ, που κράτησε την Ντινάμο για 4ο σερί ματς χωρίς νίκη (7η θέση στο -10 απ’ την κορυφή, αλλά με δύο αγώνες λιγότερους), ανακοίνωσε το τέλος του απ’ τους πάγκους, μέσα σε πολύ φορτισμένο κι άκρως συγκινησιακό κλίμα.

«Σήμερα δεν θα ήθελα να μιλήσω για το παιχνίδι. Θέλω να πω ότι έδωσα 15 χρόνια της ζωής μου στο ουκρανικό ποδόσφαιρο. Και για αυτό αποφάσισα να κλείσω την καριέρα μου.

Το ματς κόντρα στην Σαχτάρ ήταν το τελευταίο μου στους πάγκους, χαιρέτησα τους παίκτες μου, χαιρέτησα και αυτούς της Σαχτάρ. Ελπίζω ότι ένα κομμάτι του εαυτού μου θα παραμείνει στην Ουκρανία» τόνισε με «σπασμένη» φωνή ο Λουτσέσκου και πρόσθεσε:

«Σας ευχαριστώ όλους. Θα ήθελα να τελειώσω διαφορετικά, αλλά όλα φτάνουν κάποτε σε ένα τέλος, είτε μιλάμε για μία ποδοσφαιρική καριέρα, είτε για την αγάπη είτε για την ζωή. Όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος».

Ο θρυλικός Ρουμάνος προπονητής κατέκτησε 34 τίτλους στην τεράστια καριέρα του και είναι ο τρίτος πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όσον αφορά τα τρόπαια, όντας πίσω μόνο απ’ τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον (49) και τον Πεπ Γκουαρδιόλα (35).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις