Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο μονόχειρας μπασκετμπολίστας Χάνσελ Εμανουέλ έχει γίνει viral και ονειρεύεται το ΝΒΑ

Ο μονόχειρας μπασκετμπολίστας Χάνσελ Εμανουέλ έχει γίνει viral και ονειρεύεται το ΝΒΑ
youtube

Η δύναμη ψυχής του μονόχειρα Χάνσελ Εμανουέλ δείχνει ικανή να τον βοηθήσει να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο. Ο νεαρός Δομινικανός μπασκετμπολίστας ζει στις ΗΠΑ, έχει γίνει viral με τα κατορθώματα του στα παρκέ και κάνει όνειρα για το ΝΒΑ.

Τέτοιες ιστορίες συνήθως τις βλέπουμε σε κάποια ταινία του Hollywood. Ο νεαρός μονόχειρας Χάνσελ Εμανουέλ Ντονάτο έχει βαλθεί να συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη τόσο με τις ικανότητες του στο μπάσκετ, όσο και με το όνειρο του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Όταν ήταν έξι ετών, ο -πλέον 17χρονος- Χάνσελ Εμανουέλ έχασε το αριστερό του χέρι. Συνέβη όταν έπαιζε με τους φίλους του στο Λος Μίνα, μια από τις πιο φτωχές γειτονιές στον Άγιο Δομίνικο. Όταν σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, έπεσε και είδε δεκάδες τσιμεντόλιθους να τον καταπλακώνουν. Οι γιατροί έπρεπε να ακρωτηριάσουν το χέρι του πάνω από τον αγκώνα (ήταν εγκλωβισμένο για περίπου δυο ώρες).

«Δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Δεν μπορούσα να δέσω τα κορδόνια μου, ούτε να πιώ ένα ποτήρι νερό» είχε αναφέρει για τις πρώτες μέρες μετά τον ακρωτηριασμό.

Εκείνη η στιγμή θα τον… ακολουθεί για όλη του τη ζωή. Δεν ήταν όμως αρκετή να τον «γονατίσει». Ο «Κικιμίτα» (σ.σ. το παρατσούκλι του) έβαλε στην… άκρη το μπέισμπολ (σ.σ. ήταν το άθλημα που συμπαθούσε περισσότερο) για να βάλει στόχο να αντιμετωπίσει τον Λεμπρόν και τον Κέβιν Ντουράντ.

Ο πατέρας του, Χάνσελ Σαλβαδόρ, έπαιζε μπάσκετ σε επαγγελματική ομάδα. «Ο πατέρας μου με ενέπνευσε. Πάντα με έπαιρνε στα τουρνουά του. Έπαιζα μπάσκετ από πέντε χρόνων» έχει αναφέρει σε δήλωση του.

«Η αναπηρία δεν είναι τίποτα, συμβαίνει σε οποιονδήποτε. Πρέπει να συνεχίσεις και να μην τα παρατάς ποτέ. Ποτέ μην κοιτάς πίσω. Ο Θεός και το όνειρο να γίνω σαν τον μπαμπά μου με ενέπνευσαν» έχει τονίσει ο Εμανουέλ.

Έμεινε για χρόνια στη χώρα καταγωγής του, τη Δομινικανή Δημοκρατία και φρόντισε να εξελιχθεί με κάθε τρόπο. Το 2020 ο Χάνσελ Εμανουέλ μετακόμισε στην Φλόριντα, τραβώντας το ενδιαφέρον του Μόιζες Μίτσελ, προπονητή στην Ακαδημία Life Christian.

Ο 17χρονος έχει φτάσει τα 1,96μ. σε ύψος, είναι εκρηκτικός παίκτης, με μεγάλο άλμα και έχει ένα πολύ καλό χειρισμό της μπάλας. Πασάρει, καρφώνει, ντριμπλάρει, εκθέτει τον αντίπαλο, τα κάνει όλα.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα με μ.ο 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ. κέρδισε γρήγορα μια υποτροφία για το Tennessee State και θα γίνει ο τέταρτος μονόχειρας στην ιστορία του NCAA μετά τους Ζακ Χόντσκινς, Γκραντ Ντίκστρα και Κέβιν Λόου.

Τα video με τα κατορθώματα του γίνονται viral στο… λεπτό.

https://www.youtube.com/watch?v=zJpA-NXk3MU

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις