Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Μπενίτεθ επέστρεψε στο Λίβερπουλ – Ανέλαβε την Έβερτον

Ο Μπενίτεθ επέστρεψε στο Λίβερπουλ – Ανέλαβε την Έβερτον

Παρά τις αντιδράσεις μερίδας των οπαδών της, η Έβερτον έδωσε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον παλιό προπονητή της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ.

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον πρώην προπονητή της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, ανακοίνωσε η Έβερτον, αναπληρώνοντας με τον Ισπανό τεχνικό το… κενό που άφησε ο Κάρλο Αντσελότι.

Ο Μπενίτεθ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και από την πλευρά του δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Σε όλη αυτή τη διαδικασία εντυπωσιάστηκα πολύ από τη φιλοδοξία που έδειξαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου και την επιθυμία τους να οδηγήσουν στην επιτυχία αυτόν τον ιστορικό σύλλογο», είπε και συνέχισε: «Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα κλαμπ που ανεβαίνει. Είμαι αποφασισμένος να παίξω μεγάλο ρόλο βοηθώντας αυτόν τον υπέροχο σύλλογο να επιτύχει τις φιλοδοξίες του.»

Click4more – Μπενίτεθ: Απειλητικό πανό για να μην αναλάβει την Έβερτον

Ο Μπενίτεθ ήταν στη Λίβερπουλ από το 2004 έως το 2010, οδηγώντας την στην κατάκτηση του Champions League το 2005 και το Κύπελλο την επόμενη σεζόν. Επίσης, οδήγησε την Τσέλσι στον τίτλο του Europa League το 2013.

Μετά από δύο σεζόν με τη Νάπολι και ένα σύντομο χρονικό διάστημα στη Ρεάλ Μαδρίτης, επέστρεψε στην Αγγλία και ανέλαβε τη Νιουκάστλ, το Μάρτιο του 2016. Στη συνέχεια «μετακόμισε» στο πρωτάθλημα της Κίνας όπου ανέλαβε την Νταλιάν, αλλά έφυγε τον Ιανουάριο επικαλούμενος δυσκολίες λόγω της πανδημίας COVID-19.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις