Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έστειλε την Σερβία στους 8 του Davis Cup

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έστειλε την Σερβία στους 8 του Davis Cup

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρώτη του αναμέτρηση μετά την πανηγυρική κατάκτηση του 24ου τίτλου του σε Grand Slam επικράτησε 2-0 σετ(6-3, 6-4) του Ισπανού Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Μάλιστα με την αποψινή επιτυχία στη Βαλένθια για το Davis Cup, η Σερβία εξασφάλισε την πρόκριση στο Final 8 της διοργάνωσης στη Μάλαγα τον Νοέμβριο, αποκλείοντας την «οικοδέσποινα» Ισπανία.

Η Σερβία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (16/09) την Τσεχία, η οποία προκρίθηκε επίσης στο Final 8, με τη νικήτρια να τερματίζει πρώτη στον Γ’ όμιλο.

Ο 36χρονος στοχεύει να οδηγήσει τη χώρα του στον δεύτερο τίτλο της στο Davis Cup, έχοντας βοηθήσει τη Σερβία να κατακτήσει το πρώτο της «στέμμα» το 2010 και να τερματίσει δεύτερη το 2013.

«Προφανώς το να παίζω για τη Σερβία, για τη χώρα μου, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι τεράστια ευθύνη και πίεση, αλλά και απίστευτο προνόμιο και τιμή. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που μπόρεσα να συνεισφέρω με έναν κρίσιμο βαθμό και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στη Μάλαγα με αυτή τη νίκη» ήταν τα λόγια του Τζόκοβιτς μετά τον αγώνα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις