Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός «λύγισε» τη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το 23ο Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο ανδρών

Ο Ολυμπιακός «λύγισε» τη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το 23ο Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο ανδρών
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 23ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του νικώντας τη Βουλιαγμένη με 9-8 έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φιλίποβιτς που πέτυχε τέσσερα τέρματα. Ο ΝΟΒ εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Γεννηδουνιά και μετέτρεψε τα τελευταία δευτερόλεπτα σε θρίλερ!

Την κατάκτηση του 23ου Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός στο πόλο των ανδρών. Στην 30η τους συμμετοχή στον τελικό του θεσμού, οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν της Βουλιαγμένης με 9-8 και σήκωσαν το τρόπαιο στη Λάρισα.

Πρώτος σκόρερ στον τελικό ήταν ο Φιλίπ Φιλίποβιτς, που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε ευρεία επικράτηση με τέσσερα γκολ, ενώ MVP και κορυφαίος τερματοφύλακας του Final-4 ψηφίστηκε ο Μανώλης Ζερδεβάς.

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός κι έφτασε να προηγείται με 9-3. Η αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Γεννηδουνιά τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς, με τον ΝΟΒ να μειώνει από 9-4 σε 9-8, ενώ το τελευταίο σουτ που επιχείρησε ο Τζωρτζάτος για την ισοφάριση σταμάτησε στα μπλοκ.

Οι τίτλοι ανά ομάδα

Ολυμπιακός 23

Εθνικός 12

ΝΟ Βουλιαγμένης 4

ΑΝΟ Γλυφάδας 3

ΝΟ Πατρών 1

ΝΟ Χίου 1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις